Svet
50 ogledov

Zadušili so se z izpušnimi plini motorja

Lampedusa EPA
Italijanska mornarica je danes pred otokom Lampedusa na ladji, na kateri so bili begunci, odkrila 19 smrtnih žrtev, eden begunec pa je umrl na poti na otok.

Dva moška, ki sta v kritičnem stanju, so odpeljali v bolnišnico v Palermu. Na ladji je bilo več kot 600 ljudi. Vzrok smrti pri umrlih je očitno zadušitev zaradi izpušnih plinov ladijskega motorja. V zadnjih treh dneh je na Lampeduso prispelo več kot 3500 beguncev.

Med potjo proti Lampedusi so z ladje, ki je prišla iz Libije, poslali klic na pomoč, ki ga je sprejela tovorna ladja, ki je plula okoli 80 navtičnih milj (150 kilometrov) južno od Lampeduse.Italijanska policija je zaradi smrtnih primerov že sprožila preiskavo.

V pristanišče Empedocle na Siciliji je danes prispel tudi tanker, ki je v četrtek iz morja rešil 61 afriških beguncev. Ti so bili na gumenjaku, ki se je začel potapljati. Skupno naj bi bili na čolnu 102 osebi. 41 ljudi je padlo s čolna in izginilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.