Šport
24 ogledov

Žagar drugi, skupno peti

Hancock Žagar (moder) FIM Speedway Grand Prix Bydgoszcz EPA
Slovenski speedwayist Matej Žagar je na deveti dirki sezone svetovnega prvenstva v poljskem Gorzowu osvojil drugo mesto.

Matej Žagar je z novimi 16 točkami tudi krepko izboljšal svoj izkupiček v skupnem seštevku SP, kjer je zdaj na petem mestu. Na domači dirki je danes zmagal Bartosz Zmarzlik, še en Poljak Krzysztof Kasprzak je bil tretji. Žagar je v rednem delu dirke od petih voženj dobil tri, enkrat je bil drugi, enkrat pa je ostal brez točk, tako da se je z 11 točkami kot tretji uvrstil v polfinale.

V polfinalu je slovenski prvak prepričljivo ugnal Danca Michaela Jepsena Jensena in se zanesljivo uvrstil v finale, kjer se je meril z domačinoma Kasprzakom in Zmarzlikom. Finale je Žagar odlično začel, a so vožnjo zaradi padca Danca prekinili, v ponovljeni odločilni vožnji pa je moral slovenski dirkač priznati premoč le Zmarzliku. Za najboljšega slovenskega dirkača je bil današnji finale na njegovem domačem stadionu (v Gorzowu nastopa za klub v poljski ligi) tretji v sezoni, v finskem Tampereju je zmagal, v Pragi pa je bil tretji.

Skupno ima v SP Američan Greg Hancock zdaj 112 točk, poškodovani Britanec Tai Woffinden je drugi z 98 točkami, tretji Danec Nicki Pedersen pa jih ima 93. Pred Žagarjem je na četrtem mestu še Kasprzak z 92.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.