Šport > Moto športi
20 ogledov

Žagar iz rešilca na najvišjo stopničko

matej žagar EPA
Matej Žagar je odlično nastopal na današnji Veliki nagradi Poljske. Kljub grdemu padcu, ko je že delovalo, da ne bo mogel nadaljevati, si je pokoril vso konkurenco.

Vsem ljubiteljem spidveja je v 18. vožnji Velike nagrade Poljske zastal dih, ko je Jason Doyle spodnesel Nickija Pedersena, na katerega je ob visoki hitrosti naletel Matej Žagar.

Oba voznika sta obležala in na progo se je pripeljal rešilec. Danski voznik je nato vidno pretresen sam zapustil progo, medtem ko je naš voznik vstopil v rešilni avto. Toda že čez nekaj minut se je prikazal na ponovnem startu, zmagal ter se z enajstimi točkami na tretjem mestu uvrstil v polfinale.

V drugi polfinalni skupini je nato končal na drugem mestu, le za aktualnim svetovnim prvakom Gregom Hancockom ter si zagotovil mesto v velikem finalu. Tam so mu nasproti stali že omenjeni Hancock, trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Tai Woffinden, ter domači matador Bartosz Zmarzlik. Žagar pa je bil v finalu nezaustavljiv. V tretjem krogu je povedel ter svoje prednosti ni več spustil iz rok. To je bila njegova tretja zmaga v svetovnem pokalu. Drugo mesto je osvojil Hancock, tretjo pa Woffinden.

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Woffinden s 109 točkami, drugi je Nicki Pedersen, ki jih je zbral 85, na tretjem mestu pa je Hancock z 82 točkami. Četrto mesto drži Žagar s točko zaostanka za Američanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.