Šport
23 ogledov

Žagar upa na dober rezultat

Hancock Žagar (moder) FIM Speedway Grand Prix Bydgoszcz EPA
Z VN Poljske se nadaljuje boj za naslov svetovnega prvaka. Slovenec Matej Žagar trenutno drži šesto mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Jutrišnja dirka na njegovem "domačem" stadionu Edwarda Janczarza, na ovalu njegovega poljskega kluba, bi Mateju Žagarju morala ustrezat. To bo zanj 50 dirka za VN v njegovi karieri. Slovenski spidvejist po izdatnem treningu, ki ga je imel v zadnjih dveh tednih ter spremenjenem motorju, ki bi naj zdaj deloval kot je treba, upa na dober rezultat.

V Gorzowu bo sicer manjkal aktualni svetovni prvak, Britanec Tai Woffinden, ki ga bo zaradi zlomljene roke moral nadomestiti poljski rezervni voznik Adrian Cyfer, na startni listi pa ni niti Darcya Warda. Avstralec je bil zaradi 0,3 promila alkohola, ki so ga našli v njegovi krvi pred dirko za VN Latvije pred dvema tednoma, suspendiran iz vseh dirk, počakati pa bo moral še na razsodišče mednarodne motociklistične zveze (FIM), ki bo odločilo o tem kakšna dodatna kazen ga po plačilu 3000 funtov še čaka.

Žagar si vsekakor želi popraviti rezultat iz lanske dirke, ko je v Gorzowu osvojil sedem točk. "Pred to dirko je moj nemški tuner očitno popravil motorje, saj sedaj delujejo kot je treba, moral sem mu postaviti ultimat in sedaj bom videl kako bo šlo naprej," je po treningu povedal dobro razpoloženi Žagar in dodal: "Na dirki mora iti precej bolje, kot je bilo v lanski sezoni in verjamem, da se bo to pokazalo že pri mojih startih, saj sem jih nedavno res izjemno veliko treniral in ni vrag, da se to ne bi kje poznalo."

Američan Greg Hancock, ki je z Woffindnovim odstopom naenkrat izgubil glavnega zasledovalca, si lahko že na tej dirki privozi lepo prednost v skupnem seštevku, med glavne favorite pa sodi tudi domačin Krzysztof Kasprzak. Žagarjev klubski kolega je navdušil že z zmago na nedavni dirki za VN Latvije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.