Slovenija > Črna kronika
180 ogledov

Zagorel avtomobil na dvorišču zgodovinarja Leljaka

Prometni znak in trak ob nesreči Mojca Marot
Sinoči nekaj po 21. uri je zagorel osebni avtomobil soseda zgodovinarja Romana Leljaka, ki je bil parkiran na njegovem dvorišču v Paričjaku. Lastnik vozila naj bi se zastrupil z dimom in je moral v bolnišnico.

Vzrok požara ni znan, Leljak pa ne izključuje možnosti, da je šlo za opozorilo njemu, saj bo v ponedeljek pričal na nemškem sodišču.

Da je zgorelo vozilo njegovega soseda, ki je bilo parkirano na njegovem dvorišču, je Leljak že sinoči objavil na Twitterju. Kot je povedal je bil sinoči na sestanku v bližnjih Radencih, ko mu je soproga sporočila, da gori avtomobil na dvorišču. Kot je ugotovil, je dejansko gorel avto njegovega soseda, ki živi v sosednji hiši.

 

Moški se je med gašenjem zastrupil

Po podatkih, ki jih je doslej zbrala policija, je občan iz naselja Paričnjak v soboto ob 17.30 parkiral svoj avtomobil znamke mercedes v garažo, ob 21.15 pa ga je sosed obvestil, da vozilo gori. Moški je sam začel z gašenjem in se pri tem verjetno zastrupil z dimom, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Ogenj so pogasili gasilci, podatke o vzroku požara in višini materialne škode pa še zbirajo pojasnjuje  predstavnica Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš.

"Ne izključujem možnosti, da je šlo za opomni meni"

Leljaku sicer ni jasno, kako bi pri omenjenem avtomobilu lahko prišlo do samovžiga. "Seveda ne izključujem možnosti, da je to bil opomin meni," je poudaril in dodal, da bo v ponedeljek in torek pričal na sodišču v Münchnu na sojenju nekdanjima šefoma hrvaške Udbe Josipu Perkoviću in Zdravku Mustaču.

Leljak je sodišče danes obvestil o tem, kar se je zgodilo, pa tudi o tem, da policija 12 ur po dogodku še ni opravila ogleda kraja, "čeprav po mojem prepričanju ne bi smeli izključiti možnosti, da je bila zadeva uperjena tudi proti meni".

Kot je sicer pojasnila Rauševa, bodo ogled kraja požara nadaljevali, vendar trenutno še čakajo, da lastnika vozila odpustijo iz bolnišnice.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • mph 23:44 10.maj 2015.

    Smo lahko veseli, da niso zmagali vaši prijatelji nacisti skupaj z domobranci ... potem šele bi videl slovenski narod, kaj je brezmejna nacidomobranska blaznost.

  • Johan Spohan 21:19 10.maj 2015.

    Pomaga jim nekdanji komandir ljudske milice iz Celja Vinko sedaj je pa "demokrat" najbolj "demokratske" stranke.

  • Johan Spohan 21:16 10.maj 2015.

    Tvoji se ne, ker kar ne obstaja se tudi skisati ne more.