Slovenija
49 ogledov

Zagorela hiša pri Bledu

Gasilci pogasili hišo na Bledu.
1/10
PGD Bled
Gasilci so imeli za vikend polne roke dela. Gasili so v Selu pri Bledu, kjer je gorelo ostrešje hiše. Zaradi dimniških požarov so morali samo v soboto intervenirati petkrat.

Gasilci so imeli za vikend polne roke dela. Popoldan so gasili v Selu pri Bledu, kjer je zagorelo v drvarnici ob stanovanjski hiši, požar pa se je nato razširil na streho hiše. Na isti večer so pogasili tudi pet dimniških požarov.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je v Selu zagorelo okoli 16. ure. "Stanovalko je pred prihodom gasilcev iz hiše rešil reševalec NMP Bled," je zapisano na strani republiške uprave za zaščito in reševanje.

Gasilci PGD Bled so požar pogasili (vodja intervencije Gaber Mežan), pri gašenju pa so pomagali tudi gasilci PGD Selo in PGD Ribno. Drvarnico so porušili, streho pa začasno prekrili s ponjavo. Dežurni elektrikar je odklopil elektriko, požarno stražo so vršili še celo noč.

Vzrok požara in materialna škoda še nista znana.

Samo v soboto pet dimniških požarov

Zaradi dimniških požarov so morali gasilci v soboto zvečer posredovati v Podvrhu pri Braslovčah, v Novem mestu, v naselju Krka v občini Ivančna Gorica, v občini Miklavž na Dravskem polju ter na Vrhniški cesti v Horjulu.

Danes so zaradi dimniškega požara že intervenirali v naselju Činžat v občini Lovrenc na Pohorju ter v Šentovcu pri Slovenski Bistrici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.