Svet
15 ogledov

Zagorela tudi oblačila H&M

Požar v Bangladešu Reuters
Iz Bangladeša znova prihajajo poročila o smrtonosnem požaru v tekstilni tovarni.

Tekstilno tovarno v Bangladešu, kjer izdelujejo oblačila – med drugim za podjetji Gap in H&M – je zajel požar, ki je po doslej znanih podatkih zahteval devet smrtnih žrtev, 50 ljudi pa je ranjenih. Gre za zadnjo v vrsti nesreč v bangladeški tekstilni industriji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gasilci so se vso noč bojevali z ognjenimi zublji v dvonadstropni stavbi v predmestju prestolnice Daka. Deli stavbe so bili zaviti v dim še danes zgodnjih jutranjih urah. Policija je sporočila, da je bil požar tako silovit, da je večina trupel, ki so jih odkrili, neprepoznavna za identifikacijo.

Po navedbah delavcev je požar izbruhnil v torek zvečer. Domnevno naj bi se vnel okvarjen stroj za pletenje, ki je večkrat zagorel že v preteklosti.

Novembra lani je v požaru v tekstilni tovarni Tazreen v Daki umrlo 111 delavcev, kar je bil najusodnejši požar v kaki tovarni v državi doslej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.