Slovenija
241 ogledov

Zagorelo je tik pred odprtjem prenovljenega centra

Požar v kranjski Qlandiji
1/7
Gasilsko reševalna služba Kranj
Požar v enem večjih nakupovalnih centrov v Kranju so pogasili. O poškodovanih ne poročajo, materialna škoda še ni znana, a gotovo ne bo majhna. Center so prenavljali in širili, nove prostore bi morali odpreti prihodnji mesec.

"Torto smo imeli naročeno v Sparu, a so nam povedali, da ne bo nič iz tega," je povedal bralec iz Kranja, ki danes praznuje rojstni dan hčerke. Trgovski center Qlandia na Planini pri Kranju, ki je zagorel, so dlje časa prenavljali in razširjali, nov center bi morali otvoriti julija letos. 

"Očitno bo to padlo v vodo," je prepričan Kranjčan, ki je okoli osme ure prišel pred nakupovalni center. Požar so takrat že pogasili, a prisotnih je bilo še vedno kakih trideset gasilskih vozil. Kot je opisal, je zagorelo med starim in novim delom, videti je, da je uničena tudi konstrukcija.

Tik pred odprtjem novih prostorov

Pri Qlandiji Kranj so napovedali, da bodo s prenovo kupcem ponudili dodatnih 3.785 m2 nakupovalnih površin,  kot kaže, se bo vse skupaj zamaknilo. Obstoječi ponudbi trgovin naj bi se v največjem in najbolj obiskanem kranjskem nakupovalnem centru julija pridružili še Mueller, CCC, Vitapur, Transporter, Stentime, Mima Fashion, Mcdonalds, Digi M in LÓccitane. Stari del je med prenovo deloval, spremenjen je bil le režim parkiranja. 

Poškodovan ni bil nihče

Pri PU Kranj so pojasnili, da je zagorel večji del trgovskega centra. "Požar na objektu je pogašen, pregleduje se notranjost objekta, odkriva streha in stropovi, objekt se prezračuje, aktivnosti interventnih služb na kraju zato še intenzivno potekajo," pojasnjuje Bojan Kos s PU Kranj. "Po trenutnih podatkih policije ni bil nihče poškodovan. Poškodovan je del novega in starega objekta."

Omejitve gibanja

Dodaja, da so omejitve gibanja na kraju še vedno aktualne. "Na kraju je  43 poklicnih gasilcev, gasilci 11. društev in Gasilska brigada Ljubljana," razlaga Kos. Okoliške prebivalce so med požarom pozvali, naj zaprejo okna, mimoidoče pa, naj se ne zadržujuejo v bližini požara.

Po trenutnih podatkih policije ni bil nihče poškodovan. Poškodovan je del novega in starega objekta."
 
 
 
 

Zakaj je zagorelo?

Gorenjski kriminalisti so s strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija na kraju požara zbrali prva obvestila in zavarovali stvari za nadaljnje delo. "Prve ugotovitve kažejo, da je zagorelo pri enem od vhodov v stavbo, ogenj pa se je od tam razširil na ostrešje deloma starega in večinoma novega dela objekta," je pojasnil Kos. "Škoda je nastala tudi‎ v nekaterih notranjih prostorih in je velika."
 
Vzrok za požar kriminalisti še ugotavljajo in ga bodo lahko sporočili šele po vseh opravljenih kriminalističnih aktivnostih in preveritvah. 
 
Na kraju ostaja še manjse število gasilcev, ki izvajajo rutinska varnostna opravila. 

 

 
Več sledi ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • alojzr 15:17 17.junij 2017.

    Vsi ti požari, eden za drugim - dokaz, da gre za globalno segrevanje.

  • romy 15:05 17.junij 2017.

    Po torto pa skoči v Lidl,ima zelo dobre..

  • Avatar praufo
    praufo 13:35 17.junij 2017.

    pa kaj je zdej tole zadnje čase, a gre za piromansko vstajo, al je kaj hujšega zadaj, pa ne more objekt kar tako zagoret, lepo vas prosim, pa sej nismo debili, da bi nas takole farbal ... kar zagorelo je ...prikaži več ... iz neznanega vzroka, bla, bla, bla ...