Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Gorelo na bencinskem servisu v Tepanjah

Požar Tepanje
1/2
Bralec Juš
Po dobri uri in pol je gasilcem kljub težavam z elektriko uspelo pogasiti požar.

Na štajerski avtocesti je okrog 12. ure na počivališču Tepanje zagorelo na sončni elektrarni, ki je na strehi servisa. Kot so nam pojasnili na celjski policijski upravi, je zagorelo zaradi okvare, gasilci pa so takoj ob prihodu izklopili električno napajanje.

Kljub temu je še vedno gorelo na delu elektrarne, ki je še kar naprej proizvajal električno energijo, pojasnjujejo na policiji. Zato so o tem obvestili tudi Elektro Maribor, ki je izklopil celotno bazno postajo. Po dobri uri in pol je gasilcem le uspelo obvladati plamene.

Promet na avtocesti zaradi požara ni bil oviran, zaprt je bil uvoz na počivališče, ki pa so ga, potem ko so požar pogasili, znova odprli.

Kot so še pojasnili na policiji, nihče ni bil ogrožen, uvoz pa so zaprli le zato, da mimoidoči niso ovirali dela gasilcev.

Komentarjev 1
  • Ronald Reagan 15:53 28.junij 2013.

    sončne elektrarne VEDNO proizvajajo elektriko...tudi če jih "izklopimo"Zato takih objektov NE gasimo.Ker se je to sranje gradilo kar povsod in povprek in seveda zelo površno bomo v bodočnosti zaradi tega imeli še veliko pogorelih objektov.