Slovenija
94 ogledov

Zagorelo v bloku v Štepanjskem naselju

Gasilci
1/4
Katja Bone
Na Ulici Vide Janežičeve 11 v Štepanjskem naselju v Ljubljani je izbruhnil požar. Dvajset ljudi so pripeljali v ljubljanski klinični center. Med njimi je bilo šest otrok.

V kletnih prostorih bloka v Štepanjskem naselju je danes okrog 16. ure eksplodirala plinska jeklenka. Zaradi eksplozije se je požar razširil po celotni kleti. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je v intervenciji sodelovalo 40 gasilcev iz Gasilske brigade Ljubljana, PGD Štepanjsko naselje in Črnuče.

Zaradi dima in požara so morali evakuirati celoten blok, izpraznili pa so tudi stanovanja sosednjih blokov. Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom so v ljubljanski klinični center pripeljali 20 ljudi, med njimi šest otrok, nam je povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Adlešič Ciperle.

Nekateri že v stanovanjih

Stanovalci sosednjih blokov so se ob 18. uri že lahko vrnili domov. Drugje pa bodo morali prespati tisti, ki živijo v bloku, kjer je zagorelo. Za njihovo nastanitev so po poročanju Pop TV poskrbeli na Mestni občini Ljubljana.

Ponoči bodo stražili

Čeprav je ogenj že pogašen, bodo policisti ponoči opravljali požarno stražo in z ogledom nadaljevali jutri. Trenutno naj bi bilo še prevroče, je povedala Adlešič Ciperletova. Kolikšna je škoda, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.