Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Zagorelo ostrešje delavnice

pozar Olsevek
1/12
Matej Kampič
Ob 22.40 je zagorelo ostrešje delavnice. Škode za okoli 10.000 evrov.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je zagorelo ostrešje delavnice v naselju Olševek v Občini Šenčur. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, PGD Šenčur, Olševek in Voklo. Gasilci so odkrili približno 120 kvadratnih metrov ostrešja in požar pogasili. Nato so izpraznili podstrešje in ostrešje prekrili s folijo. Na kraju dogodka je bila gasilska straža.

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, je zagorelo zaradi pregretega dimnika, ki ni bil pravilno vgrajen. Nastalo je za okoli 10.000 evrov materialne škode. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Poskrbite za strokovno vgradnjo

Gorenjski policisti opozarjajo, da je bilo na Gorenjskem letos že več dimniških požarov. V ogledih je bilo ugotovljeno, da so zanje pogosto odgovorni kar lastniki objektov. Požar namreč največkrat povzroči nepravilno odzračevanje in vžig dimnih saj v dimnikih zaradi nerednega čiščenja, daljše neuporabe kurilne naprave in nato uporabe brez ustreznih predhodnih pregledov oziroma zaradi dotrajanosti ali nestrokovne vgradnje dimnih naprav.

Ljudem svetujejo, naj poskrbijo za strokovno vgradnjo kurilnih naprav in njenih delov ter jih redno vzdržujejo, saj so naprave in dimniki zaradi nizkih temperatur še obremenjeni, nevarnost širjenja ognja, če nastane požar, pa je še vedno velika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.