Šport
18 ogledov

"Zagotovo bomo še boljši"

slovenska košarkarska reprezentanca
1/10
Simon Maljevac
Slovenija je z zmago začela niz štirinajstih prijateljskih tekem v okviru priprav na SP, ki se bo v Španiji začelo konec avgusta. V Rogaški Slatini je v prvem kolu Pokala Adecco premagala Kanado z 92:80.

"Zmaga je pomembna za vzdušje v moštvu. V obrambi smo naredili preveč napak. predvsem v zapiranju ofenzivnega skoka Kanadčanov, ki so potrdili, da so atletska ekipa. Očitno je, da si v obrambi še ne zaupamo dovolj, vendar ni razloga za paniko. Noge so težke, vendar so lahko gledalci uživali v velikem številu košev. Ko se v ekipo vključita še Goran in Erazem, bomo zagotovo še boljši," je po dvoboju s Kanado dejal tokratni kapetan Domen Lorbek, ki je bil z 19 točkami tudi prvi strelec dvoboja.

Tako kot na naslednjih tekmah je Slovenija na svoji prvi tekmi pokala Adecco nastopila brez dveh glavnih adutov, Gorana Dragića in Erazma Lorbka, selektor Jure Zdovc pa je tokrat odmor namenil tudi Edu Muriću, Tomažu Bolčini in Alekseju Nikoliču.

"Tekmo sem sicer spremljal s klopi, vendar sem prelil kar nekaj znoja, saj v dvorani ni bilo klime. Najbolj pomembno je, da smo zmagali in s tem na pozitiven način začeli priprave. Na sestanku po tekmi bomo vse skupaj analizirali in napake skušali odpraviti na naslednjih tekmah. Zelo sem vesel, da sem srečal Steva Nasha, ki je moj velik vzornik. Upam, da bova imela v soboto nekaj uric za ogled Ljubljane," je dvoboj sicer pospremil prvi zvezdnik slovenske reprezentance Goran Dragić, ki bo pred SP zaigral le na treh pripravljalnih tekmah. Toliko so mu jih dovolili pri njegovemu klubu Phoenix Suns.

Tekma ni bila po selektorjevem okusu

V izbrani dvanajsterici ni zaigral Matej Krušič, ostalim igralcem pa je selektor priložnost ponudil že v uvodni četrtini. Temu primerno je bila igra raztrgana, bolj kot rezultat pa je strokovni štab reprezentance zanimal odziv določenih košarkarjev, ki so prvič oblekli članski dres, ali pa se ekipi pridružili po daljšem času.

Temelje zmage je Slovenija pričela graditi ob zaključku prvega polčasa, ko je prvič prišla do nekoliko otipljivejše prednosti (37:29), dokončno pa je tekmeca, ki je na FIBA lestvici uvrščen na 25. mesto (Slovenija je 13.), strla v tretji četrtini, ko je prednost narasla na 74:58. Ključno je bilo odlično metanje za tri točke, Slovenija je v tem delu igre zadela šest od sedmih takšnih poskusov. Kanadčani so se v zadnji četrtini dvakrat približali na sedem točk zaostanka, a prave možnosti za preobrat niso imeli.

"Tole ni bila tekma povsem po mojem okusu, kar je razvidno že iz velikega števila doseženih točk. Privoščili smo si preveč divjanja, veliko težav pa smo imeli zaradi izgubljenega skoka. Imeli smo nekaj dobrih obdobij tako v obrambi kot v napadu. Kanadčani so zelo močni in gibljivi, a smo z določenimi korekcijami v obrambi naredili razliko. Na drugi tekmi bo zagotovo zaigral Edo Murić, morda pa bom naredil še kakšno menjavo na mestu organizatorja igre," je po tekmi dejal selektor Jure Zdovc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.