Svet
26 ogledov

Zagrebčanki ob glavi eksplodiral iPhone

Iphone 4s Apple
Telefon je bil priključen na električno omrežje. Ko je zazvonil, je eksplodiral.

Čeprav smo doslej že poročali o takih primerih, pa se je tokrat zgodilo bliže nam. 28-letna Ljubica Marić iz Zagreba je imela na nočni omarici ob postelji iPhone 4S, ki se je polnil in tako bil priključen na električno omrežje. Baterija se je polnila vso noč. Zazvonil je, ko so še vsi spali, zato se je Ljubica le počasi odzvala in se nagnila k telefonu. Takrat je že drugič zvonil in naenkrat eksplodiral, poroča hrvaški spletni portal 24sata.

Na telefonu je počilo steklo, delčki plastike pa so bili raztreseni po omarici in po vsej sobi. Z možem sta okamnela, pripoveduje. Telefon pa je kljub eksploziji še naprej deloval. Vtičnica ni pregorela, polnilec za telefon je ostal nepoškodovan.

Garancija ne velja

"Pomislili smo na kratki stik, vendar je bilo z inštalacijami vse v redu, zunaj pa je bilo lepo vreme," pripoveduje Ljubičin mož Zoran. Še isti dan je telefon z garancijo odnesel na servis, kjer pa ga sprva niso želeli prevzeti, češ da je poškodovan, ker jim je padel na tla. Ko jim je razložil, kaj se je zgodilo, so ga le prevzeli, a le na brezplačno oceno okvare.

"Obljubili so, da bodo telefon preverili v naslednjih dveh dneh. Poklicali so in povedali, da telefon dela in da tudi sami ne vedo, zakaj je eksplodiral," pravi Zoran. Rekli so mi tudi, da je to prvi tak primer pri njih in da garancije ne morem uveljavljati. Popravilo bi stalo približno 1.600 kun, pripoveduje Zoran.

A cena popravila ga ne skrbi, pravi. Skrbi ga le zdravje svoje žene, otrok in sebe, saj ne želi, da bi naslednjič telefon nekomu eksplodiral tik ob obrazu. Telefon je bil v gumijastem ovitku, tako da na srečo steklo ni odletelo prav daleč, zaključuje Zoran.

To se dogaja povsod po svetu

O podobnih primerih poročajo z vsega sveta. Zadnji prijavljeni primer prihaja iz Velike Britanije, kjer je nekomu v roki eksplodiral polnilec za iPad. Kitajki je iPhone eksplodiral med telefoniranjem, steklo pa ji je poškodovalo oko. Pred mesecem dni je Kitajec skoraj ostal brez stanovanja, saj se je zaradi telefona razširil požar. Iz Avstralije pa prihajajo informacije o tem, da je iPhone eksplodiral v letalu.

Poročali pa smo že o Kitajki, ki se je oglasila na telefon, priključen na električno omrežje. Kmalu zatem se je zgrudila mrtva.

Komentarjev 2
  • Ronald Reagan 17:08 08.september 2013.

    Bla, bla...ne verjamem...Enostavno ne verjamem, da bi telefon eksplodiral in dalje deloval...Larifari...

  • JackD 13:25 08.september 2013.

    Ironija: odprel članek o pokvarjenem iPhoneu in se mi čez cel ekran nalepi reklama za film Jobs