Svet
19 ogledov

Zagrebška Ikea odprla vrata

Ikea Zagreb
1/21
Saša Despot
V prvi uri odprtja zagrebško Ikeo obiskalo skoraj tri tisoč ljudi. Trgovska hiša se je na otvoritev dobro pripravila, skozi dopoldne popolnjenih vseh 1500 parkirnih mest. Navala Slovencev še ni.

Ikea se je na otvoritev zagrebškega centra dobro pripravila, v trgovini je bilo ob odprtju vseh 350 zaposlenih, okrepili so varnostne službe in že na parkirišču postavili več zaposlenih, ki usmerjajo obiskovalce.

Odprtja se je udeležil tudi hrvaški predsednik Ivo Josipović, ki je s podpredsednikom Ikeine skupine Martinom Hanssonom, švedskim veleposlanikom na Hrvaškem Larsom Schmidtom, glavnim direktorjem hrvaškem podružnice Draganom Skaluševićem in vodjo trgovine Georgom Platzerjem simbolično zasadil drevo in prerezal otvoritveni trak.

"Danes je pomemben dan, saj odpiramo eno pomembnejših in večjih investicij zadnjega časa. Verjamem, da bomo skupni interes našli tako hrvaška država, njeni državljani kot tudi intestitor. Upam tudi, da bo se bo našlo mesto za sodelovanje s hrvaško industrijo in da bodo naši proizvajalci našli mesto na policah Ikee ne le na Hrvaškem, pač pa tudi drugod," je ob otvoritvi povedal Josipović. Investicija je vredna skoraj 92 milijonov evrov.

Ob otvoritvi je bilo prisotnih nekaj sto ljudi, skozi dopoldne do 12. ure se jih je po pisanju hrvaških portalov zvrstilo od 2.500 do 3.000. Velike gneče niti ni občutiti, vse je usklajeno in dobro organizirano; v izogib preveliki gneči pri Ikei tudi niso pripravili posebnih otvoritvenih popustov. Slovenskih kupcev dopoldne še ni bilo opaziti, v prvih štirih dneh odprtja pa pričakujejo do 25 tisoč kupcev, ki jim skupno nudijo 9.500 artiklov.

Zagrebška Ikea za nekatere Slovence postaja najbližja, ni pa nujno najcenejša. Pisali smo že, da sta denimo polica za knjige Billy in komoda Hemnes, ki sta med najbolj prodajanimi artikli, cenejša v Gradcu, medtem ko bo omara Pax na Hrvaškem precej cenejša.

Predvsem pri večjih nakupih se na spletu splača preveriti cene izdelkov v posameznem centru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.