Svet
199 ogledov

Zagrebški župan brez razpisa zaposlil nekdanjo Miss Universe

 Sarah (Ćosić) Ivanković, miss universe Hrvaške 2009 Pixsell
Nekdanja hrvaška Miss Universe je po novem zaposlena v direkciji zagrebškega holdinga kot vodja projektov. Razpisa ni bilo, prejemala pa bo okrog 1300 evrov plače.

Delavci Holdinga so opazili atraktivno okrepitev. 27-letna Splitčanka Sarah Ivanković, ki je bila leta 2009 hrvaška Miss Universe, od ponedeljka dela v direkciji Holdinga. Od takrat se je poročila (njen dekliški priimek je Ćosić) ter končala študij ekonomija.

Zaposlili so jo brez razpisa, po neuradnih informacijah 24sata pa je direktiva, da jo je treba zaposliti, prišla "iz mesta", torej iz pisarne župana Milana Bandića, nato pa so jo še isti dan predstavili v pisarno podjetja Zagrebški električni tramvaj, ki mu pred zaposlitvijo ni treba izvesti javnega razpisa.

Zaposleni so besni, saj je zaradi varčevanja zaposlovanje prepovedano. "To je sramotno, za premestitev enega zaposlenega potrebujemo sedem soglasij, ko se zaposluje po politični liniji, pa ni potreben niti javni razpis," je dejal predsednik sindikata v holdingu Želimir Hercigonja. Trdi, da so v zadnjega pol leta na direkciji Holdinga zaposlili vsaj 30 ljudi. "Potrebujemo ljudi na terenu, ne pa v administraciji, a takega zaposlovanja Bandić ne dovoli, zaposluje se le, če on pokliče predsednico uprave, naj komu uredi službo," pravi Hercigonja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 16:55 23.oktober 2016.

    Kaj pa naš župan Kangler, ki zaposlil šlogarico in ji za povrh še šenkal luksuzno stanovanje.

  • endrug 04:08 22.oktober 2016.

    pa hčer plešastega,...

  • Ferluci 16:04 21.oktober 2016.

    Pa koga briga ta hrvatija...Kaj pa Županković, ko je zaposlil hčer sluzastega, celo kot vice-princesko na Ljubljanskem gradu?