Šport
48 ogledov

Zahović med kandidati za zlatega dečka

Luka Zahović Agim Ibraimi Maribor Sporting Lizbona Liga prvakov Ljudski vrt Facebook
Luka Zahović, ki je zablestel v letošnji sezoni tako na domači sceni kot na tekmah lige prvakov v dresu Maribora, je eden od kandidatov za nagrado zlati deček 2014.

Priznanje podeljujejo evropski športni novinarji igralcu, mlajšemu od 21 let, ki se je najbolj izkazal v pretekli sezoni v evropskih klubih. Na seznamu za leto 2014 je 40 obetavnih mladih nogometašev. Ob Luki Zahoviću so na njem med drugimi še Adnan Januzaj in Luke Shaw (oba Manchester United), Mateo Kovačić (Inter), Lazar Marković, Divock Origi in Raheem Sterling (vsi Liverpool), Marquinhos in Adrien Rabiot (oba PSG), Calum Chambers (Arsenal), Munir (Barcelona), Gerard Deulofeu (Sevilla). 

Nagrado je sicer leta 2003 ustanovil italijanski Tuttosport, kasneje pa so se izboru priključili še Bild, Blick, A Bola, l'Équipe, France Football, Marca, Mundo Deportivo, Ta Nea, Sport Express, De Telegraaf in The Times. Vsak od glasovalcev lahko izbere pet nogometašev, igralec, ki ga je najbolj prepričal pa bo ob glasovanju prejel 10 točk. Sedem jih bo dobil drugi na lestvici, pet tretji, tri četrti in eno peti.

Dobitniki nagrade ponavadi tudi po 21 letu nadaljujejo pot v nogometne zvezdniške višave, saj so med prejemniki priznanja v zadnjem desetletju tudi sedanji svetovni zvezdniki Lionel Messi, Wayne Rooney, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Mario Balotelli in Mario Götze. Lani je nagrado dobil Francoz Paul Pogba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.