Šport > Nogomet
14 ogledov

Zahović zapustil Maribor

Luka Zahovič Saša Despot
Mariborski napadalec bo kariero nadaljeval v deželi tulipanov.

Heerenveen je že pred časom pokazal zanimanje za usluge Luke Zahovića, čeprav morebitni prestop ni požel veliko pozornosti nizozemskih medijev. Posel je sedaj sklenjen, Zahović pa je že na Nizozemskem, kjer si je ogledal trening bodočih soigralcev.

Maribor je za prestop mladega napadalca, ki je zabil tudi že za mlado izbrano vrsto Slovenije, iztržil 700.000 evrov. Celoten tranfers naj bi bil speljan do petka, ko bo Zahović že lahko opravil tudi zdravniški pregled.

Zahović se je v vijoličastem dresu uveljavil v pretekli sezoni, ko je bil med najboljšimi strelci Prve lige, zabil pa je tudi v Ligi prvakov za remi na domači tekmi proti lizbonskemu Sportingu.

Sin nekdanjega slovenskega reprezentanta je svojo nogometno kariero začel v mladinskem pogonu Benfice. Leta 2013 debitiral v dresu Maribora in zbral 50 nastopov ter 16 zadetkov.

''Kluba sta sklenila dogovor in prestop je zaključen. Luka, hvala za vse lepe vijol'čne trenutke in vso srečo na novi poti!'' je na uradni strani zapisal slovenski prvak in na Twitterju dodal: ''Naše vrste zapušča Luka Zahović, postal je član nizozemskega Heerenvena. Pogodba ima veljavnost 3+2 leti. Hvala, Luka, in srečno naprej.''

Mladi napadalec je z nizozemskim klubom, ki je lansko sezono končal na sedmem mestu prvenstvene lestvice, podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dve leti.

Za Heerenveen sta v preteklosti igrala tudi nizozemska napadalca, Klaas-Jan Huntelaar in Ruud van Nistelrooy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.