Šport
19 ogledov

Zahovič razbil Radomlje

Radomlje, Koper Anže Petkovšek
Krka je doma premagala Gorico, Domžale pa Celje. Že v soboto je Maribor šele v zadnjih minutah strl odpor ekipe Kalcer Radomlje. Nova zmaga tudi za Zavrč.

Nogometaši Domžal so na začetku novega prvenstva še drugič zapored zmagali. Potem ko so v prvem krogu v gosteh z 1:0 ugnali Gorico, so bili v drugem na domačem igrišču z istim izidom boljši še od Celja, ki je tako zabeležil še drugi poraz. 

Začetek dvoboja na razmočenem terenu je obetal veliko. Gosti iz Celja so tekmo začeli napadalno in si že v prvi minuti priigrali priložnost, a je bil Miha Zajc, potem ko je po desni strani kazenskega prostora prodrl pred vratarja Nejca Vidmarja, premalo odločen, žogo je sicer poslal prek vratarja, toda premalo natančno, da bi se zatresla mreža. Ta se je sicer tresla le nekaj trenutkov pozneje, toda Benjamin Verbič je gol dosegel iz nedovoljenega položaja.

Po uvodnem pritisku Celjanov so se stvari hitro umirile, igra je v glavnem potekala med obema prostoroma. Domači so počasi prevzemali pobudo, od daleč sprožili kar nekaj strelov, najbližje zadetku pa sta bila Uroš Korun, ki je v 18. minuti iz prostega strela natančno meril, a je vratar Matic Kotnik žogo odbil v kot, ter Saša Živec, tudi njemu je veselje preprečil Kotnik.

Do spremembe izida je prišlo v 57. minuti. Živec je po levi strani ušel gostujoči obrambi, imel nekaj težav zaradi poplavnega igrišča, a vseeno podal žogo v sredino kazenskega prostora, kjer se je sam znašel Rudi Vancaš Požeg. Temu ni bilo težko zadeti. Čeprav je bilo do konca tekme še nekaj poskusov, najnevarnejši so bili streli Erika Janže na domžalski in novinca v celjski vrsti Nigerijca Sunnyja Omoregia ter Marka Jakolića, je bil to tudi edini gol na tekmi. Celjani so ob koncu tekme sicer pritisnili, toda Domžalčani so rešili vse nevarnejše položaje pred svojim golom.

Krka do prve zmage

V Novem mestu je Krka z 2:1 premagala Novogoričane. Domači čuvaj mreže Matko Obradović je sicer v prvi polovici prvega polčasa moral kar trikrat posredovati po dveh poskusih Amela Džuzdanovića in Marca Modela, medtem ko je novogoriški Vasja Simčič že v osmi minuti s pravočasnim posredovanjem preprečil 100-odstotno priložnost Jake Ihbeisheha. V nadaljevanju sta obe ekipi vzdrževali dokaj visok ritem, najlepšo priložnost pa so zapravili nogometaši iz mesta vrtnic, po strelu Amedeja Vetriha se je znova izkazal Obradović.

Vodilni gol so na začetku drugega dela igre dosegli gosti, po izjemno lepi podaji Džuzdanovića je v 51. minuti zadel Sandi Arčon. A Primorci niso dolgo časa uživali v vodstvu, le dve minuti kasneje je bil v gostujočem kazenskem prostoru najbolj spreten in iznajdljiv Ihbeisheh in po strelu iz neposredne bližine izenačil na 1:1. V nadaljevanju je močan naliv nekoliko otežil predstavo obeh ekip,  v izdihljajih tekme pa je bilo več sreče na strani domače zasedbe, ki je v 89. minuti - po grobi napaki Simčiča - prek Martina Kramariča dosegla zadetek za končno zmago z 2:1.

Le tri minute je potreboval Zahovič

Radomlje so bile v soboto zelo blizu svoje prve točke v najmočnejši slovenski nogometni ligi, a jo je gostom nato zagodel Luka Zahovič. Mladi napadalec Maribora je bil natančen v 85. in 88. minuti, obakrat mu je v kazenski prostor natančno podal Mitja Viler. Sin športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča je najprej z dokaj težkega položaja zadel z glavo, v drugo pa se je sam znašel kakšnih deset metrov od gola Vjekoslava Andrića in ga ukanil še drugič v dveh minutah. Končni izd dvoboja (3:2) je globoko v sodniškem podaljšku postavil Dušan Stoiljković, ki je prvi pritekel na odbito žogo, ki jo je ubranil vratar vijoličastih Jasmin Handanović.

Maribor je po evropski tekmi z Zrinjskim v dvoboj krenil s precej spremenjeno začetno enajsterico. Imel je sicer manjšo terensko pomoč, a so povedli gostje. Janez Zavrl je v 19. minuti preskočil domačo obrambo in presenetljivo povedel novince v prvi ligi v vodstvo. Za zadetek je podal Jure Balkovec. Ta je kmalu zatem tudi sam zatresel mrežo, vendar je na žalost gostov žogo spravil za hrbet svojega vratarja, ko je želel preprečiti podajo Dareta Vršiča. To je bil že drugi avtogol Radomeljčanov v dveh kolih. Vijoličasti so sicer bolje zaigrali v drugem polčasu, dvakrat pa so zatresli tudi prečko. Najprej je okvir vrat z roba kazenskega prostora zadel Nusmir Fajić, ki ga je kasneje zamenjal Luka Zahovič, nato pa je prečko zadel še Marcos Tavares. Ta je neuspešno izvedel enajstmetrovko.

Tudi Zavrč s šestimi točkami

Če je Maribor na začetku prvenstva do šestih točk prišel na domačem igrišču, je enak izkupiček Zavrču uspel v gosteh. Po minimalni zmagi nad Celjem z 1:0, je tokrat na gostovanju ignal še Rudar z 2:0. 

Dvoboj na stadionu ob jezeru so bolj prepričljivo začeli gostje, ki so v prvem polčasu kar dobro ogrevali domačega vratarja Matjaža Rozmana. V okvir vrat so merili kar petkrat, a se je domači vratar dobro kosal z gostujočimi napadalci. 

Pritisk Zavrčanov se je v drugem delu še stopnjeval. V 51. minuti je Matija Smrekar že preigral Rozmana, a je nekoliko preslabotno streljal, tako da je žogo prestregla velenjska obramba. Isti igralec pa se je pet minut kasneje le vpisal med strelce. Najprej je streljal Karlo Težak, Rozman je njegov strel nekako še odbil, potem pa je nekoliko nespretno posredoval pri strelu Smrekarja, ki je zadel za vodstvo Zavrča.

Zavrčani kljub vodstvu niso popuščali, v 79. minuti so vodili že z 2:0. Iz kota je podal Doris Kelenc, v kazenskem prostoru pa je najvišje skočil Toni Datković in z glavo premagal Rozmana. Velenjčani so se nato le podali v dir za izenačenjem, a svojih akcij niso znali kronati z zadetkom priključka. 

 

Tekme 2. kola: 

Maribor : Radomlje  3:2 (1:1)
Balkovec 22./ag, Zahovič 85., 88.; Zavrl 19., Stoiljković 93.

Rudar : Zavrč   0:2 (0:0)
Smrekar 56., Datković 79.

Krka : Gorica    2:1 (0:0)
Ihbeisheh 53., Kramarič 89.; Arčon 51.

Domžale : Celje    1:0 (0:0)
Požeg Vancaš 57.

Luka Koper - Olimpija (preloženo)

 

Lestvica:

 1. Zavrč                   6
 2. Maribor                6
3. Domžale 6 4. Olimpija (-1) 3 5. Luka Koper (-1) 3
6. Krka 3 7. Celje 0 8. Gorica 0 9. Radomlje 0 10. Rudar 0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.