Šport > Nogomet
19 ogledov

Zahovič že našel trenerja – prihaja Ante Čačić

čačić dinamo maribor Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora imajo novega trenerja. Po odhodu Darka Milaniča je to postal Hrvat Ante Čačić, ki je nazadnje vodil zagrebški Dinamo, ki je Štajerce jeseni izločil v zadnjem predkolu Lige prvakov.

V prostorih NK Maribor so danes predstavili naslednika Darka Milaniča, ki je v ponedeljek napovedal odhod iz štajerske prestolnice. Športni direktor Zlatko Zahovič je tako hitro našel zamenjavo za izolskega stratega. 

"To je najboljša možna rešitev za naš klub. Darko Milanič je naš klub dvignil na še višjo raven. Njegov naslednik bo Ante Čačić. Je drugi trener Maribora, ki ima izkušnje iz Lige prvakov, prvi je bil Bojan Prašnikar," je uvodoma povedal Zahovič.

Športni direktor vijoličastih je dodal še, da je trener zadovoljen z obstoječim kadrom, a da so spremembe vedno možne. "Trener je zadovoljen s tem, kar ima. So pa vedno možni prihodi in odhodi. Vse odločitve glede igralskega kadra bomo sprejeli v soglasju s trenerjem."

"V Mariboru sem doživel najlepši trenutek"

Nato je besedo dobil tudi Ante Čačić, ki ima na Ljudski vrt lepe spomine, saj se je na tem stadionu z Dinamom uvrstil v Ligo prvakov. 

"V Mariboru sem doživel najlepši trenutek v svoji trenerski karieri. Takrat sem videl Maribor, ki je odigral dve dobri tekmi, zapomnil sem si tudi izjemno vzdušje na stadionu. Počaščen sem, da bom delal v klubu, ki je ob Dinamu najboljši na teh prostorih. Razumem slovensko, čim prej bom poskušal usvojiti tudi govorico, velikokrat sem bil v vaši lepi državi, tu sem bil na pripravah s svojimi klubi, tako da se ne počutim tujca. Petletno delo gospoda Milaniča je osnova, to bom poskušal nadgraditi. Obdržal bom njegov strokovni štab, saj so opravili dobro delo," je sprva dejal hrvaški strokovnjak.

"Cilji so takšni, da zadržimo primat v Sloveniji in da še nadgradimo mariborsko evropsko zgodbo," je nato povedal Čačić, ki pa ni pozabil omeniti, da finančni vložek pri Mariboru ni tako velik, da bi zagotavljal uspešno udejstvovanje v mednarodnih tekmovanjih.

Privrženec napadalnega nogometa, ki se zaveda teže rezultata

čačić maribor dinamo | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Ko bom prišel v garderobo in začel delati, bom videl, kako se bodo na nekatere stvari odzvali igralci, in nato bomo sprejemali nadaljnje odločitve," je Hrvat dodal glede možnih sprememb v igralskem kadru.

Edini tuji trener, ki je z Mariborom osvojil državni naslov, je bil Čačićev sonarodnjak Ivo Šušak, ki je dober prijatelj nekdanjega šefa zagrebških modrih. "Z Ivom Šušakom se pogosto slišim, vedno je bil poln pohval na račun slovenske lige in Maribora," je to pokomentiral novi vodja strokovnega štaba v Ljudskem vrtu.

"Sem pristaš napadalnega nogometa, da se igra za gol več, a ne gre pozabiti, da mora za vsem biti dosežen dober rezultat," je glede svoje nogometne usmeritve še povedal Čačić.

Prva služba izven hrvaških meja

Čačić, rojen 29. septembra 1953 v Zagrebu, je diplomiral na Fakulteti za šport Univerze v Zagrebu, do nedavnega je vodil ekipo Radnika iz Sesvetov, ki velja za bazo Dinama. Izmed hrvaških trenerjev je bil med prvimi, ki je opravil trenersko licenco Uefe, v svoji karieri pa je med drugim poskrbel, da sta ekipi Interja iz Zaprešića in Dubrave napredovali v prvo hrvaško ligo. V karieri je treniral tudi Zadar, Osijek, Slaven Belupo, Kamen Ingrad, Lokomotivo, pred Radnikom pa še zagrebški Dinamo, kjer je dobil nogo novembra 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.