Slovenija > Črna kronika
134 ogledov

Zahteva za oprostitev Galetove

suzana gale dejan mijovič m Žurnal24 main
Odvetnik Suzane Gale pred pritožbenim senatom zahteval oprostilno sodbo.

"Suzana Gale je bila znana kot zelo dosledna stečajna upraviteljica, v sodnem spisu ni nikjer omenjena zahteva po podkupnini, elementi kaznivega dejanja niso podani in stečajni upravitelj ni uradna oseba, pač pa organ sodišča," je na javni seji pritožbenega senata koprskega višjega sodišča med drugim poudaril njen odvetnik Milan Krstič in zahteval oprostilno sodbo, tudi zato, ker naj bi policija zadevo zrežirala.

Galetovo je okrožno sodišče obsodilo na leto dni zapora. Tako kot obramba se je pritožilo tudi tožilstvo, ki meni, da bi morala dobiti še dodatno leto zapora zaradi zahteve po podkupnini v še enem stečaju, ki ga je vodila. Galetova je obtožena zlorabe položaja in zahteve po 20 tisoč evrov podkupnine, za katero je potrdila prirejeno bilanco v stečaju koprske družbe Montec. Odločitev višjega sodišča bo znana v mesecu dni.


Komentarjev 2
  • kapibara 11:46 24.februar 2014.

    Tudi jast se sprašujem, zakaj je metala denar skozi okno..meni ga ni treba, mi ga kar preko raznih kvazi davkov+dajatev+omrežnin+taks+...itd VZAMEJO.. še enkarat: ona ga pa dobesedno zkozi okno meče..!! - le zakaj..??

  • Žurnalček 09:32 07.februar 2014.

    Mene boli pa srce , ko nisem bil tisti moment pod oknom , ko so EVRI frčali skozi okno njene pisarne ! Ko po spoštovani odvetnik pojasnil to , mu bom tudi oprostil njegove srčne bolečine . Jaz tolko!