Slovenija
31 ogledov

Zahtevali bodo milijone

Dušan Šešok Nik Rovan
Radarji. Iskra Sistemi pogodbo krivdno odpovedala. MOM ima čas za pogajanje do 18. aprila. Fištravec verjame v ničnost pogodbe.

Maribor. “Pogodbo smo zaradi nespoštovanja Mestne občine Maribor (MOM) prekinili 18. marca. Za poravnavo smo jim dali 30 dni,” je za Žurnal24 pojasnil Dušan Šešok, prvi mož Iskre Sistemov.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je včeraj pojasnila, da so pri pogodbi javno-zasebnega partnerstva med Iskro in MOM ugotovili, da so odgovorne osebe na občini ravnale v nasprotju z določbami zakona o javnem naročanju in zakona o javno-zasebnem partnerstvu. Ugotovili naj bi tudi znake korupcije. KPK bo z državnim pravobranilstvom nadaljevala postopke za uveljavitev ničnosti pogodbe. Že med postopkom je KPK del dokumentacije odstopila pristojnim organom odkrivanja in pregona zaradi suma storitve kaznivih dejanj.

Tudi na evropsko sodišče

Na MOM za zdaj glede poročila KPK ne dajejo komentarjev. Šešok je pojasnil, da bodo vložili dve tožbi, če občina do 18. aprila ne bo predlagala ustrezne poravnave. “Prva bo v višini sedem milijonov evrov, in sicer glede poplačila dosedanjega vložka našega podjetja. Druga pa bo odškodninska, kot je predvideno po pogodbi. Ta lahko presega veliko več kot 130 milijonov evrov,” je pojasnil Šešok in dodal, da verjame v pravno državo in upoštevanje pogodb. Ne izključuje pa uporabe vseh pravnih sredstev, tudi evropskih sodišč.

Očitno bo prva naloga novega župana Andreja Fištravca pogajanje z Iskro Sistemi. “Prvič slišim, da so prekinili pogodbo, o tem me ni nihče obvestil. Verjamem pa v ničnost pogodbe,” nam je povedal.

Komentarjev 2
  • dragec 10:39 28.marec 2013.

    šešok, nasedel si kahlerju (ops GOTOF SI), naj ti on povrne denar

  • puksicd 10:28 28.marec 2013.

    Haha, Šešok iskrivi, zdaj lahko jočeš kolikor hočeš, resnica je pa, da teh dinarčkov ne bo. :D