Šport
43 ogledov

Zahvaljujoč Nadalu spet lahko igra

janko tipsarević EPA
Srbski tenisač Janko Tipsarević je razkril, kako mu je s pomočjo Rafaela Nadala uspelo sanirati poškodbo kolena.

Nekdanji tenisač elitne deseterice Janko Tipsarević se po dolgotrajnih zdravstenih težavah počasi vrača med svetovno teniško elito.

Težave za nekdaj drugega najboljšega srbskega tenisača so se začele leta 2013, ko je bolečina v levem stopalu ustavila njegov napredek na lestvici ATP. 

Zdravniki so bolečino interpretirali kot vnetje stopala, čeprav se je kasneje izkazalo, da je šlo za benigni tumor. Tipsarević je prestal operacijo in po večmesečni rehabilitaciji spet stopil na teniška igrišča. Vrnitev ni bila lahka, a 31-letnik je bil ob snidenju s starimi znanci in prijatelji presrečen.

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
S povabilom organizatorja se je udeležil lanskega turnirja v Houstonu in v nadaljevanju sezone zaigral na mastersih v Madridu in Montrealu ter Wimbledonu in OP ZDA.

Nato je sledil nov šok.

Tipsarevič je utrpel poškodbdo desnega kolega, ki ga je za več mesecev odrezala od teniške karavane. Rehabilitacija se je izkazala za neuspešno, zato se je obrnil na Rafaela Nadala. Španec je imel vse od mladih let kronične težave s koleni, v zadnjih sezonah pa se je stanje na tem področju precej izboljšalo.

''V zadnjih treh letih se je najhujše vedno zgodilo takrat, ko sem se začel počutiti bolje. Ko sem končno verjel, da se lahko povsem posvetim tenisu, me je nekaj za tri tedne prikovalo na posteljo. Zdaj, ko treniram brez težav in bolečin, začenjam verjeti, da se bolečina ne bo vrnila,'' je povedal srbski tenisač.

''Lani sem prestal operacijo. Zdravnik mi je svetoval šest tednov počitka, nato pa blag trening. Moral sem odpovedati nastop na OP Avstralije, ker do 15. decembra nisem mogel iz postelje. Nisem vedel, kaj naj naredim. Stopil sem v stik z Nadalom, ki je imel več let težave s koleni. Predlagal mi je, naj obiščem zdravnika Angela Ruiza Cotorra, ki me je zdravil z matičnimi celicami. Bil sem skeptičen do takšne terapije, a po dveh tednih sem se počutil veliko bolje,'' je razkril Tipsarević.

Srb je imel na voljo dovolj časa, da se je pripravil za nastop na OP Francije, kjer ga je v prvem krogu premagal Milos Raonic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.