Slovenija
77 ogledov

Zakaj bi za SMS plačevali

Žurnal24 main
WhatsApp. Brezplačna aplikacija je z več kot 300 milijoni aktivnih uporabnikov resen konkurent plačljivim SMS-storitvam.

Vse več uporabnikov mobilnih telefonov prisega na aplikacijo WhatsApp, ki omogoča brezplačno pošiljanje SMS-sporočil in je na voljo za vse mobilne naprave, od iphona do blackberryja, ter operacijske sisteme, kot sta Windows Phone in Android. Danes jo uporablja že več kot 300 milijonov aktivnih uporabnikov – 31. decembra, na novoletno noč, pa so podrli tudi rekord; v enem dnevu so namreč prek aplikacije WhatsApp zasledili kar 18 milijard poslanih sporočil.

V savdski Arabiji na črni listi?

Junija so denimo v Savdski Arabiji prepovedali še eno brezplačno aplikacijo za tekstovna sporočila in klice, Viber, saj je njihova vlada od njih zahtevala, naj si omislijo lokalni strežnik, da bi lahko nadzorovali dejavnost uporabnikov.

Ker njihovi želji niso ustregli, so jih v Savdski Arabiji blokirali. Poznavalci razmer pravijo, da sta naslednja na seznamu zagotovo WhatsApp in Skype, zadaj pa naj ne bi bil samo državni interes po nadzoru državljanov, temveč tudi mobilni operaterji s plačljivimi storitvami. A tudi WhatsAppu očitajo, da ima luknje glede zasebnosti – kanadski in nizozemski organi so se obregnili ob dejstvo, da aplikacija prekopira vaše stike in tako pridobi informacije tudi o tistih v vašem imeniku, ki WhatsAppa ne uporabljajo

Komentarjev 3
  • Unknown 21:41 09.september 2013.

    odkrivate mrzlo vodo... zadeva stara a vseeno funkcionira odlično ... uprabljam prek 1 leta

  • STF 19:43 09.september 2013.

    IMessage

  • mph 18:45 09.september 2013.

    Viber, Hangouts, ... in še cel kup drugih je za isti namen.