Avto
12 ogledov

Zakaj imajo teroristi tako radi toyote

Toyota Profimedias
Ameriške oblasti preiskujejo, zakaj imajo borci Islamske države (ISIS) tako radi vozila znamke Toyota.

V številnih propagandnih filmčkih in tudi v posnetkih z bojišč so pripadniki  ISIS neločljivo povezani s Toyotinimi poltovornjaki in drugimi terenskimi modeli.

Zaradi tega je po poročanju CNN ameriško ministrstvo za finance oziroma njena skupina, ki se bori proti financiranju teroristov, pričela posebno preiskavo, da bi dognala, od kod ISIS-u toliko toyot. 

V preiskavi sodeluje tudi sama znamka, so pri Toyoti uradno potrdili, a hkrati zatrdili, da nikakor ne zalagajo načrtno pripadnikov zloglasne Islamske države. Ne izključujejo pa možnosti, da pridejo njeni pripadniki do Toyotinih vozil po drugih kanalih, denimo da jih ukradejo ali pa da jih z njimi zalagajo preprodajalci.

Kot poroča STA, so pri Toyoti ameriškim oblastem podali podrobne informacije o svoji prodajni mreži v Siriji, Libanonu in Iraku. 

Morda ne ravno najboljša reklama, a marsikdo bi ob tem lahko rekel, da si očitno tudi teroristična skupina želi za svoje borce le najboljše in najvzdržljivejše stroje.

ZDA sicer preiskujejo še morebitno vpletenost številnih drugih podjetij v oskrbovalno verigo teroristične skupine, ki drži pod kontrolo že ogromna področja Bližnjega vzhoda. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • alibaba 15:50 08.oktober 2015.

    Največji oskrbovalec IS je ZDA sama.

  • Papaja Popi 11:39 08.oktober 2015.

    Ameri blesavi.Toyota se ne uporablja za boje samo sedaj.Kaj pa Somalija, kjer jih je bilo polno, Afganistan, Sirija.....

  • micika 22:10 07.oktober 2015.

    morali bi imet radi vw,ker so njihovi tam v nemačkoj