Svet
50 ogledov

"Zakaj je Evropa v PANIKI zaradi Slovenije?"

Zoran Janković Saša Despot
Hrvaški časnik je opravil terensko raziskavo o povolilnih razmerah na slovenskem političnem parketu, zaradi katerih naj bi bili v Evropi na trnih.

"Janez Janša se je pred mesecem dni izboril za oblast v Sloveniji in stvari so se naglo spremenile. Obračunava s političnimi nasprotniki, odslavlja zaposlene in ukinja ministrstva. Brezposelnost je na rekordnih 10 odstotkih, zunanji dolg znaša 41 milijard evrov, srednji razred pa izginja," začenja Jutarnji.hr članek o terenski raziskavi Nedjeljnega: Zakaj je Evropa v PANIKI zaradi Slovenije?

Dogovore na več frontah opazili tudi v tujini

"Poklicali so me kolegi in rekli, da bom odpuščen. Bil sem v Milanu na poslovnem potovanju, realizirali smo nekaj, kar smo gradili devet mesecev. In potem je res zazvonil telefon, da bi me tudi uradno, kolikor se lahko uradno to opravi po telefonu, obvestili o odpovedi. Dogovorili smo se, da se ne vrnem istega dne, ker je bilo že pozno popoldne in zvečer so mi prijatelji rekli, da je moj računalnik blokiran, da so vse vsebine shranjene na CD in da se jutri pričakuje, da pospravim mizo, da ne bi več prihajal na delo," je hrvaškim kolegom povedal Darijan Košir, do pred kratkim predstavnik za odnose z javnostmi slovenskih vlade. Do pred kratkim pomeni do trenutka, ko si je Janez Janša pred mesecem dni izboril oblast in dobil podporo parlamenta, pojasnjuje hrvaški časnik.

Prve Janševe poteze

"V Sloveniji vladne predstavnike za javnost izbirajo na javnem razpisu, njihov mandat pa traja pet let, torej več kot mandat vlade," pojasnjuje Košir, ki je bil odpuščen prvi dan Janševega drugega mandata, skupaj s šefom obveščevalne službe in vodjo vladnega urada za odnose z verskimi skupnostmi. "Sedaj je potreben celo pogum, da bi me zaposlili," še dodaja, saj mu, kot je povedal, iz različnih koncev govorijo, da zaposliti njega ne pomeni samo dati mu delo, ampak na nek način kljubovati Janši.

Janković kot bogati junak iz Dinastije

Pravi zmagovalec volitev Zoran Janković, ljubljanski župan, je osvojil večino na volitvah, vendar mu ni uspelo oblikovati vlade, ki bi dobila podporo. Dogovori, sklenjeni v parlamentu, niso bili izpolnjeni, politični partnerji o se dogovarjali z njim in tudi z drugimi, z Janezom Janšo, še piše Jutarnji.

"Sploh nisem namjeraval kandidirati, ker sem podpiral predhodno, Pahorjevo vlado," je pojasnjeval Janković, medtem ko so sedeli v njegovi pisarni v parlamentu. V članku ga označijo kot nasmejanega, ki lepo počesan deluje kot maneken za resno občinstvo, kot bogati junak iz Dinastije, ki je vsekakor videti bolje od vseh svojih vrstnikov v parlamentu in na politični sceni. Janković je imel po zadnjih anketah pred parlamentarnimi volitvami pet do deset odstotkov zaostanka za Janšo.

Komentarjev 21
  • dd 10:06 12.marec 2012.

    Evropa je bila v paniki zaradi Jankovića.!! Nobeden ga ni hotel na oblasti, ker imajo obveščevalce inn točno vejo kakšnega tip človeka je.

  • Aleš Kocjan 20:25 11.marec 2012.

    Buče. A Košir je že pozabil Urško Čepin?

  • crvit 20:15 11.marec 2012.

    JJ je največej zlo za Slovenijo treba se ga je rešit dokler je še čas