Vizita za živali > Svetovalnica
77 ogledov

Zakaj je psička tako lena?

Beli višavski terier Profimedias
Bralko skrbi lenobno obnašanje psičke. Zanima jo, ali je z njo kaj narobe, ali je to normalno.

Vprašanje: Psička višavska terierka je stara štiri leta. Je od mame in živi v bloku. Je dokaj aktivna, ampak se zdi nesrečna. Večino dneva spi, ko jo peljem na sprehod hodi zelo počasi in se kar vlači za mano, kot bi imela sto let. Zdi se mi brez življenja. Res je, če se ji meče žogico, je srečna in hitra. Sicer pa nesrečna. Veterinar pravi, da je z njo vse v redu, mene pa moti to, da cel dan spi in se potem na sprehodu vleče brez volje. Je to normalno? 

Odgovarja dr. vet. med. Iris Selan s Klinike tristokosmatih

Nič ni napisano, ali je psička takšna že od malega oziroma kako dolgo se opaža to leno obnašanje. Nič ni navedeno, ali je veterinar že opravil kakšne laboratorijske teste krvi, (slabokrvnost, klopno prenosljive bolezni), test za delovanje ščitnice ... ali je takšna tudi, če gre na kak drug teren, ali samo doma, če je sterilizirana ali ne, kakšen je apetit ...  To je kar kompleksna zadeva, tako da predlagam preveriti več dejavnikov, izključiti morebitne bolezenske težave in šele potem posplošiti na leno obnašanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.