Šport > Nogomet
17 ogledov

''Zakaj ne bi ostal, kaj je z vami?''

Marijan Pušnik Profimedias
Na pragu skupinskega dela Lige Evropa je na Poljudu ostal tudi hrvaški Hajduk pod vodstvom slovenskega trenerja Marijana Pušnika.

Mariboru na povratni tekmi četrtega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo ni uspelo izničiti zaostanka dveh golov proti azerbajdžanski Gabali. Vijoličasti so v Ljudskem vrtu zmagali po zaslugi zadetka Marcosa Tavaresa, vendar so se s skupnim izidom 3:2 uvrstitve v skupinski del veselili gostje.

Še bolj dramatično pa je bilo na Poljudu, kjer je Hajduk po streljanju enajstmetrovk moral priznati premoč Maccabiju iz Tel Aviva. Varovanci slovenskega stratega Marijana Pušnika so na povratni tekmi lovili en gol zaostanka in si z dvema zadetkoma Marka Ćosića, za goste je zadel Ezequile Osvar Scarione, priigrali podaljšek. V dodatnih 30 minutah sta mreži ostali nedotaknjeni in o potniku v skupinski del so odločali streli z bele točke.

Po dramatičnih petih strelih na obeh straneh je pri izidu 3:3 na belo točko stopil strelec obeh zadetkov v rednem delu tekme in žogo poslal čez gol. Avi Rikan ni ponovil napake in Maccabi popeljal v Ligo Evropa.

Po porazu je odgovornost za razplet prevzel slovenski nogometni strokovnjak. ''Odločila je loterija. Rekel sem, da bomo za napredovanje proti Maccabiju potrebovali nekaj sreče, ki je nismo imeli. Fantje so si zaslužili napredovanje, dobro so tekli in se držali načrta. Imeli smo dve lepi priložnosti. Tako blizu, a tako daleč. To je pravi pristop, glave pokonci, v nedeljo je nova tekma,'' je za 24sata dejal Pušnik, ki so ga novinarji razburili z vprašanjem, če kljub izpadu ostaja trener dalmatinskega ponosa.

''Zakaj ne bi ostal, kaj je z vami? Zakaj vi ne prenehate pisati? Boril se bom do konca. Komaj sem začel delati, ali je bilo lani bolje? To so neumna vprašanja,'' je s povzdignjenim tonom odvrnil Pušnik in dodal, da je bil on tisti, ki je določil vrstni red strelcev.

''Jaz sem povedal igralcem, kdo bo streljal, tako da ni bil kriv tisti, ki je zgrešil, temveč jaz. Rekel sem jim, da morajo biti odločni. Streljajo naj nizko ali visoko, samo ne nekaj vmes. Kaj hočemo, grešijo tudi precej boljši igralci. Nismo imeli sreče,'' je sklenil Pušnik.

 
Komentarjev 1
  • blueone 18:13 26.avgust 2016.

    To Pušnik, ne se dat.