Avto
193 ogledov

10 najbolj priljubljenih novih avtov v Evropi

Volkswagen golf R Volkswagen
Volkswagen golf ostaja kralj evropskega tržišča, saj so jih prodali kar 40 odstotkov več od najbližjega zasledovalca. Lani evropski trg beležil zdravo rast prodaje novih avtomobilov.

Že sedmo leto zapored na vrhu lestvice najbolj prodajanih avtomobilskih modelov ni sprememb. Najbolj prodajan avtomobil na Starem kontinentu (vključenih 29 trgov) ostaja volkswagen golf, katerega ključe je prevzelo kar 520.958 kupcev oziroma 11,1 odstotka več kot leto prej.

Daleč zadaj mu na drugem mestu sledi ford fiesta s 308.999 prodanimi novimi vozili, ki je dobila tudi ogorčen troboj v razredu manjših avtomobilov. Vendar pa je denimo decembra boljšo prodajo od Fordove malčice beležil renault clio, ki je po podatkih JATO Dynamics skupno za leto 2014 na tretjem mestu in zaostaja za okoli 8.000 vozil.

Še malce bolj zadaj je VW polo, sledijo opel corsa, ford focus, peugeot 208, nissan qashqai (prvi med križanci) in audi A3 (edini premium med deseterico). Omeniti velja uspeh renault capturja, ki je decembra poskočil kar za 91 odstotkov v primerjavi z letom prej in se na decembrski statistiki zavihtel na deveto mesto na lestvici.

Med znamkami je v Evropi v velikanskem vodstvu Volkswagen (1,6 milijona prodanih vozil), sledijo Ford (961.844), Opel, Renault, Peugeot, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Citroën in Fiat. 

Vse navedene znamke so lani beležile rast prodaje v EU, celotna avtomobilska industrija je prodala za dobrih pet odstotkov več vozil, le na petih trgih po Evropi so bili rezultati prodajne številke lani negativne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.