Magazin > Lepota & telo
161 ogledov

Zato gleda za drugimi

spogledovanje, parček, ljubosumje Žurnal24 main
Opažate, da si vaš partner rad spočije oči na drugih ženskah? Ne zamerite mu, saj ima pri tem pomembno vlogo evolucija.

Znano je, da naj bi ženske privlačili moški, ki spominjajo na njihove očete, moške pa naj bi privlačile predvsem novosti. Privlačna ženska, ki jo vidijo prvič, naj bi tako v njihovih očeh hitro pridobila na pomenu.

Nova raziskava je pokazala, da je obračanje moških za ženskami vključeno v proces evolucije, zato svojega moškega ne krivite za uhajajoče poglede. To spoznanje ženskam zagotovo ni v tolažbo, a kaže na dejansko stanje. 

Znanstveniki z Univerze v Stirlingu so tako ugotovili, da je glavni razlog za tovrstno vedenje moških zapisan v evolucijski predispoziciji za reprodukcijski uspeh in je kot tak povezan z opazovanjem potencialnih partneric. 

Moške najbolj pritegnejo novi obrazi

Med študijo, ki je proučevala odzive moških na fotografije žensk, je bilo ugotovljeno tudi, da so obrazi žensk, ki jih moški vidijo drugič, tem manj zanimivi. Ženske, ki so jih videli prvič, so moške zelo privlačile, po drugem ogledu fotografij žensk pa se je njihova privlačnost zmanjšala. 

"Ljudje so nagnjeni k menjavanju partnerjev, saj na podzavestni ravni menijo, da več partnerjev prinaša tudi večje možnosti za številno potomstvo," dodaja psiholog Anthony Little, ki je vodil raziskavo.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.