Magazin > Odnosi in prosti čas
103 ogledov

Četrtina bi se jih ločila, ko otroci odrastejo

moški, ženska, otrok, par, ločitev, žena, mož Profimedias
Vsak četrti par naj bi skupaj ostal samo zaradi otrok. Ločitev načrtujejo za čas, ko otroci odrastejo.

Navade ljudi se spreminjajo in vse manj je porok, vedno več pa razhodov. Lepilo številnih zakonov so otroci. Po njihovem odhodu iz gnezda lepila ni več, zato številni odnosi razpadejo. 

Med glavnimi razlogi, zakaj so bili pari nesrečni v zakonu, so prešuštvo, odtujenost in pomanjkanje kemije med zakoncema. Raziskava, ki so jo opravili med 2.000 zakonskimi pari, je pokazala, da je večino skrbelo, kakšen vpliv bi imel njihov razhod na otroke. Ker jih je to skrbelo, so ostali skupaj. 

Raziskava je pokazala, da so na dolgi rok starši s tako odločitvijo škodovali otrokom. "Razumljivo je, da starši tako razmišljajo in ostajajo skupaj, da otroci ne bi trpeli posledic njihovega razhoda. Vendar pa ti pari niso srečni skupaj in ne želijo biti skupaj. Vztrajanje na silo v zakonu na dolgi rok škodljivo vpliva na otroke. Ko malo odrastejo, lahko otroci vidijo, da gre zgolj za masko, kar je slabše, kot če so postavljeni pred dejstvo, da se mati in oče razhajata,“ pravi Martin Loxley, eden od avtorjev študije. 

Ena od škodljivih posledic je lahko tudi ta, da se otroci počutijo prevarane, ko izvejo, da je zakon njihovih staršev samo predstava za otroke. 

Komentarjev 1