Šport > Nogomet
81 ogledov

''Žal nam v Sloveniji drugi ne pomagajo''

nogomet Saša Despot
Pred povratnim obračunom odločilnega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa je za uradno stran mariborskega kluba spregovoril tudi Zlatko Zahović.

Maribor se pripravlja na eno najpomembnejših tekem v sezoni, saj bo na povratni tekmi v Ljudskem vrtu poskušal nadoknaditi zaostanek dveh golov proti azerbajdžanski Gabali.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović pred tekmo ni pozabil omeniti, da so drugi slovenski klubi že izpadli iz kvalifikacij za evropska tekmovanja.

''V ekipi je zelo dobro ozračje, s pozitivno energijo. Pričakovanja so velika, pripravljeni smo na nov, prav poseben izziv. Vse oči so uprte v nas, tudi letos je iz slovenskega prostora le Maribor tisti, ki lahko nekaj naredi na evropskem prizorišču. Drugi klubi so izpadli, klub z največ lovorikami v državi pa ima željo in motiv, da pride v skupinski del. Žal nam v Sloveniji drugi ne pomagajo v tolikšni meri pri pridobivanju točk in izboljšanju koeficienta, da bi bila pot lažja, smo pa vajeni takšnih situacij in v dobrem razpoloženju čakamo trenutek odločitve,'' je dejal Zahović.

Za Mariborom je pet evropskih tekem, šesta odpira oziroma zapira vrata v Evropo. ''Slabih nasprotnikov ni. Slabi so izpadli, v zadnjem kvalifikacijskem krogu ostajajo le najboljši. Pred začetkom sezone si česa takšnega nismo upali napovedovati, prišli smo do play offa in imamo realne možnosti za napredovanje. Glede na spoznanje, da je ekipa spremenjena, z nekaj novimi igralci, vse, razumljivo, ne gre takoj povsem po načrtih. Svoj davek smo plačali v prvenstvu, ki je še dolgo. Jutri pa gremo optimistično v boj za skupinski del Lige Europa,'' je povedal Zahović in dodal, da bodo veliko vlogo odigrali navijači.

''Z Violami je vse mogoče. Oni so tisti, ki nam dajejo dodatno moč in s to energijo s tribun Ljudskega vrta, ki je vsem dobro znana, zmoremo vse. Qabalo čaka pravi pekel, vijol’čni pekel!'' je pogovor za klubsko spletno stran zaključil Zahović.

 
Komentarjev 2
  • Avatar kbm
    kbm 08:36 25.avgust 2016.

    Žurnalček ne žali vse povprek. Tudi sam navijam za nk Maribor, pa se zato ne počutim nič kaj bolj nenormalno ali celo "kretenoidno". Da pa imajo vsi klubi nekaj črnih ovc, je pa tako vsem znano.

  • Žurnalček 02:01 25.avgust 2016.

    Dokler boste imeli tako kretenoidne navijače vam noben v SLO ne želi nič dobrega , vključno z menoj.