Svet
17 ogledov

Žalostni Putin sam na sprehod

Vladimir Putin Russia Today/Youtube prtscr
Vladimir Putin v javnosti goji videz jeklenega predsednika, ki ga ne zamaja še tako hud vihar. A ob pogrebu svojega učitelja juda je pred kamerami odslovil svoje spremstvo in na videz ganjen sam odšel na sprehod.

Nekdanji polkovnik KGB se je v Sankt Petersburgu udeležil pogreba Anatolija Rahlina, ki je umrl po dolgem boju z boleznijo. Po poročanju ruskih medijev je bil Rahlin za Putina drugi oče, zato ga je smrt pretresla.


Po koncu pogreba je, namesto da bi se po protokolu usedel v limuzino, mimo osebnih stražarjev nadaljeval pot po ulici. V nekem trenutku je enemu od spremljevalcev dal jasno vedeti, naj se vsi umaknejo in ga pustijo samega, nato pa odkorakal po izpraznjeni ulici. 

Njegov obraz je kazal na slabo voljo, izogibal se je vsakršnemu očesnemu kontaktu s presenečenimi meščani. Objavljeni video vseeno pušča sled dvoma, da je bil dogodek vsaj malo vnaprej zrežiran.

Mlajši, kot je v resnici

Putin v javnosti rad goji podobo mačota z malodane nadnaravnimi sposobnostmi. Tako pogosto pozira fotografom na lovskih in ribiških izletih, je navdušen športnik, bil je že tudi pilot, dirkač in celo podvodni arheolog. Seveda pa pri tem ne pozabi pokazati svojih mišic, ki jih ima za svojih 60 let res krepke. To potrjuje tudi nedavni zdravniški pregled, saj je zdravnik Sergej Mironov v intervjuju dejal, da je z medicinskega stališča Putin precej mlajši, kot v resnici kaže njegov rojstni list.

Meglica okoli njegovega zdravja se je spustila le lani, ko je zaradi "športne poškodbe" izpustil več potovanj v tujino. Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je kasneje dejal, da si je Putin poškodoval hrbtenico med premetom v judu, njegovi tako ljubljeni disciplini.

Komentarjev 4
  • renemario 08:16 12.avgust 2013.

    Res pa je , da rusi rabijo trdo roko drugače se bodo pobili med seboj - dober primer je Slovenija.

  • renemario 08:15 12.avgust 2013.

    Enkrat "član" KGB večno član. Tipi so pravi igralci ni kaj.

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 07:10 12.avgust 2013.

    Zaprisežen blefer!