Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Zamaskiran in s pištolo oropal štiri bencinske servise

zamaskiran oborožen ropar Shutterstock
Rope je iizvrševal hitro, brezkompromisno, pri tem pa se ni oziral na prisotnost strank v oziroma zunaj bencinskega servisa. Za dosego cilja si je priskrbel tudi orožje, s katerim je oškodovancem grozil; če to ni zadoščalo, je pištolo repetiral.

Ljubljanski policisti so prijeli 28-letnika, ki je od konca septembra do začetka oktobra oropal štiri bencinske servise v Ljubljani.

Ropar | Avtor: Shutterstock Shutterstock
25. septembra je tako okoli osmih zvečer zamaskiran in oborožen s pištolo vstopil v bencinski servisa ob Celovški  cesti  in od zaposlenega zahteval gotovino.  Ker  mu  je ta  ni  takoj izročil, je zahtevo ponovil in grožnjo   podkrepil   z  repetiranjem  pištole.  To  je  močno  prestrašilo, zato je  zbežal v pisarno poslovalnice, ropar pa je stopil  za  prodajni  pult,  vzel gotovino in zbežal. V času ropa sta bili na bencinskem servisu dve stranki, kar pa storilca ni odvrnilo od izvršitve ropa.

Novi rop že naslednji dan

Dejanje  je  28-letnik  ponovil  že naslednji dan, ko je nekaj pred  21.  uro  na  bencinskem  servisu  ob  Dolenjski  cesti  v Ljubljani, zamaskiran  in  oborožen  s  pištolo  vstopil  v  notranjost prodajalne. Od zaposlene  je  zahteval  gotovino,  zahtevo  pa  podkrepil s pištolo. Prestrašena  prodajalka  je  osumljencu izročila gotovino, nakar je zbežal.  Tudi  v  tem  primeru  sta bili na bencinskem servisu dve stranki.

Stranke ga niso motile

30. septembra je nekaj pred 22. uro oropal bencinski servis  ob Šmartinski cesti. Spet je zamaskiran in oborožen s pištolo  je  vstopil  v  prodajalno,  kje  je od prodajalca zahteval denar. Zahtevo  in  grožnjo  je  podkrepil  z  orožjem,  kar  je močno prestrašilo prodajalca,  zaradi  česar  je zbežal iz prodajalne. Osumljeni je nato izza prodajnega pulta pristopil do dveh blagajn in vzel gotovino. V času  ropa se je v notranjosti prodajalne nahajala stranka, kar pa storilca ni odvrnilo od izvršitve ropa.

Prodajalec zaklenil vrata, vstopil na silo

2. oktobra okoli 22. ure zvečer so bili ljubljanski policisti ponovno obveščeni o ropu,  tokrat  na  bencinskem  servisu  v  Dolu  pri  Ljubljani. Ko je zamaskiran in s pištolo oborožen prišel  na  bencinski  servis,   je to  opazil  tudi  zaposleni,  ki je še pravočasno  uspel  zakleniti vhodna (dvokrilna) steklena vrata. To storilca od  izvršitve ropa ni odvrnilo, temveč jih je s silo telesa na silo razprl, prodajalec  pa  je  zbežal na hodnik. Osumljenec je vstopil  v prodajalno, prodajalca dohitel in fizično napadel. Z grožnjami z orožjem  in  fizično  silo si je podredil prodajalca, ki je nato osumljencu izročil gotovino.

Zbežal v naselje

Takoj po ropu je zbežal  v bližnje naselje, kjer je osumljenca začelo iskati več patrulj policistov, prav tako je bil v iskanje storilca vključen policijski helikopter. Policijo je o sumljivi osebi nato obvestil občana. Policisti so ga prijeli in mu odvzeli prostost. V enem od pomožnih objektov v naselju so nato policisti in kriminalisti  našli skriti odtujeni  denar,  pištolo,  rokavice,  oblačila  in  kapo,  s katero je bil zamaskiran v času opisanih ropov.

Osumljeni  28  letnik si je s štirimi izvršenimi ropi pridobil skupno okoli  25.000 evrov gotovine, najdenega in zasežene gotovine pa je bilo za  okoli  7.000  evrov.  S  kazensko  ovadbo  je bil 28-letnik priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

28-letnik je bil v preteklosti že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja. Grozi mu zapor od enega do deset let.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • gornik 13:25 08.oktober 2015.

    Naj bo še več tega, mogoče pa bodo začeli izganjati balkance, kot Švicarji. Naredi pizdarijo in marš balkan.

  • maresem 18:42 06.oktober 2015.

    Zanko za vrat in ne bo nikoli več ponovil.