Slovenija > Črna kronika
67 ogledov

Rop pošte v Ljubljani in Semedeli

Rop pošte v Semedeli.
1/3
Vojko Rotar/Dnevnik
Okoli pol tretje ure sta zamaskirana neznanca oropala poslovalnico Pošte Slovenije na Riharjevi ulici v Ljubljani. Že četrtič letos pa so oropali tudi pošto v Semedeli.

Zamaskirana neznanca sta vstopila v prostore pošte in z grožnjami od zaposlenih zahtevala gotovino. Po dejanju sta z njo pobegnila v smeri Murgel.

Policisti in kriminalisti trenutno opravljajo ogled kraja in zbirajo obvestila v smeri izsleditve storilcev, so za zurnal24.si povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Ob 16.20 pa so policijo obvestili o ropu pošte v Semedeli. Po prvih informacijah sta pošto oropala oborožena neznanca. Po naših neuradnih podatkih naj bi pošto oropala dva Italijana, ki sta se po ropu odpeljala s taksijem.

Policisti roparja intenzivno iščejo, na širšem območju pa so postavljene blokade, so sporočili s koprske policijske uprave. Gre sicer za že četrti rop semedelske pošte v letošnjem letu.

Pošte letos na udaru tatov

Spomnimo, da je isto ljubljansko pošto prejšnji teden poskušal oropati 21-letnik, a ker mu uslužbenka ni hotela izročiti denarja, je pobegnil v smeri Rakove Jelše. Policija ga je kasneje izsledila.

Poslovalnice Pošte Slovenije so bile sicer letos že večkrat tarča tatov. Najbolj usoden je bil rop pošte v Kresnicah pri Litiji, kjer je življenje igubila tamkajšnja uslužbenka.

Zaradi tega so se na Pošti Slovenije odločili, da povečajo varnost poslovalnic. Od dogodka v Kresnicah so tako varnostno opremili 30 poštnih poslovalnic. Do konca leta pa z dodatno mehansko zaščito načrtujejo opremiti še sto poslovalnic.

Komentarjev 2
  • izRODEk 17:54 17.november 2011.

    SDS Direktor Hauc še vedno ne čuti nobene objektivne odgovornosti?

  • 1111 15:37 17.november 2011.

    ...zamaskirana neznanaca??? ...."z brado staro nekaj dni...." pa kaj sta imela masko kot zorro??? hahahahaha