Slovenija
23 ogledov

Zamenjan, ker je zagovarjal zaprtje arhivov?

Jože Dežman (na sprehodu po razstavi s predsedniškim kandidatom Lojzetom Peterle Žurnal24 main
Direktorja Arhiva RS Dragana Matića zamenjali z Jožetom Dežmanom kot vršilcem dolžnosti za največ pol leta. Novega direktorja bodo izbrali na natečajnem postopku.

Vlada je zamenjala direktorja Arhiva RS Dragana Matića z Jožetom Dežmanom. Da informacija drži, nam najprej je potrdi Matić. Dežman je imenovan za vršilca dolžnosti direktorja do imenovanja direktorja po natečajnem postopku oz. za največ za šest mesecev.

Zakaj je prišlo do zamenjave, je predstavnik vlade za odnose z javnostmi Anže Logar povedal, da je bil "tudi predhodnik nepričakovano razrešen in kadrovske spremembe so vedno prisotne ob prihodu vsake vlade." Poleg tega je Matić domnevno aktivno zagovarjal zaprtje arhivov, kar ni najbolj primerno, je dodal Logar.

 

Komentarjev 13
  • privat 15:35 22.marec 2012.

    ves arhiv na internet ,da vidimo kaj se kuha....in kaj se je kuhalo

  • Žurnalček 13:10 16.marec 2012.

    Dva , ki če bi sedaj takoj crknila , ne bi bilo za SLO nkakršnje škode!

  • dragec 10:49 16.marec 2012.

    Sicer Dežman je znan zagovornik kolaborantov in desno usmerjen zgodovinar. Menda so se stranke dogovorile, da bodo bolj prijazne do zgodovine (črne ali bele). Predlagam, da se javno objavi seznam slovencev, ki so kolaborirali in aktivno delovali v OZN, KOS ...prikaži več in drugih obveščevalnih službah v prejšnji državi. Moj tralala, seznam bi bil predolg, saj smo slovenci zelo dobri ovaduhi, šnofarji in .....