Slovenija
41 ogledov

Zamenjave za paragonske bloke v zadnjem hipu

račun zurnal24.si
Čez tri tedne bodo namesto paragonskih blokov obvezne vezane knjige računov, ki jih bo treba potrditi na Finančni upravi, a jih v knjigarnah še ni mogoče kupiti.

Še več, šele danes bo finančno ministrstvo objavilo pravilnik, ki določa, kakšne bodo morale biti.

Za vse enaka velikost: A5

Na podlagi pripomb, ki so jih sicer zbirali le 29., 30. in 31. decembra, so se po še neuradnih informacijah odločili, da naj bi bila velikost za vse enaka, in sicer A5. Prej so za zavezance za DDV predvidevali velikost A4, tisti, ki izdajajo poenostavljene račune A5, kdor ni zavezanec, pa bi lahko še naprej imel velikost A6, kar je tudi velikost paragonskih blokov. 

Kupiti jih bo mogoče v zadnjem tednu januarja, dražje od paragonskih blokov

V DZS so nam zagotovili, da bo njihovo založništvo tiskovin te vezane knjige računov izdalo, v knjigarnah in papirnicah pa bo na voljo predvidoma v zadnjem tednu januarja. To ne bi bilo mogoče, če pravilnik ne bi bil izdan do 15. januarja. 

Paragonski bloki, ki jih smejo uporabljati do konca janurja, stanejo dobra dva evra, vezana knjiga računov pa naj bi bila nekoliko dražja, saj bo format večji. 

Vezane knjige računov bodo na voljo tudi v prodajalnah Mladinske knjige, kdaj, pa še ne morejo napovedati. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.