Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Zamotila sta ga in mu preluknjala pnevmatiko

Vozniki tovornjakov opozarjajo na slabe razmere. Daša Purgaj
Državljana Kosova kradla na počivališčih, tako da je eden oškodovanca zamotil s pogovorom, drugi pa mu je preluknjal pnevmatiko.

Policisti Policijske postaje Logatec so kazensko ovadili 40- in 51-letna državljana Kosova, ki 
sta v začetku meseca marca izvršila dve drzni tatvini na počivališčih in nato z odtujenima bančnima karticama opravila več dvigov. 

Kradla na Lomu

"Sedmega marca v nočnem času sta oškodovanca, ki je počival v službenem vozilu na počivališču Lom, prebudila s trkanjem po steklu vozila, in ga opozorila, da z vozilom nekaj ni v redu, pri tem pa kazala na zadnji del pri pnevmatiki. Ko je oškodovanec preverjal vozilo, sta mu iz kabine vozila odtujila denarnico z vsebino," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "Osumljenca sta z odtujeno bančno kartico podjetja opravila več transakcij, pri čemer sta odtujila skupno 700 evrov."

Dejanje ponovila na Voklem

Naslednji dan sta v jutranjih urah na počivališču Voklo pristopila do oškodovanca, ki je pred vozilom kadil cigareto. "Zamotila sta ga s pogovorom, pri tem pa mu je eden preluknjal pnevmatiko," pojasnjuje Pučkova. "Ko se je oškodovanec odpeljal, je opazil, da ima prazno pnevmatiko, ustavil na odstavnem pasu in pričel z menjavo. Osumljenca sta se pripeljala do vozila in oškodovanca ponovno ogovorila, pri tem pa ga zamotila in iz vozila odtujila torbo z vsebino. Po dejanju sta se odpeljala proti Ljubljani in z odtujeno bančno kartico opravila več transakcij, pri čemer sta skupno odtujila 1500 evrov."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 19:59 18.april 2016.

    To se dogaja samo pri nas na Balkanu ! In potem izjava Borata o varni državi .........ha,ha,ha,ha.

  • nergač 16:31 18.april 2016.

    stoletna finta, ki vedno deluje