Slovenija
65 ogledov

Zamude letal, vlakov, avtobusov

Slovenija 14.01.2013 sneg, LPP mestni avtobus, promet; foto:Sasa Despot Saša Despot
Zaradi močnega sneženja tudi v javnem prometu beležijo številne nevšečnosti.

"Na avtobus, ki običajno vozi na pet minut čakam že pol ure," se je nad snegom hudoval potnik mestnega potniškega prometa, ki je zjutraj čakal na avtobus. V Ljubljanskem potniškemu prometu poudarjajo, da imajo linije res zamude, a na vseh linijah avtobusi obratujejo.

Problem je medkrajevni promet

"Dodajamo tudi nove avtobuse iz končnih postajališč, da bi promet lažje potekal. Pluženje cest je v polnem teku, še posebej na linijah LPP," še pravijo na Ljubljanskem potniškem prometu. Večji problem je v medkrajevnem prometu: 

  • Linija 51 Šenjošt - Ljubljana ponovno vozi.
  • Linija 73 Škocjan Grosuplje ni odpeljala.
  • Linija 80 čez Kočevje ni odpeljala.
  • Linija 44 je zamujena.

Ura zamude na vlaku

Zamude pa imajo tudi vlaki, ob 9.15 je imel največjo zamudo vlak iz Ilirske Bistrice v Ljubljano, in sicer 55 minut v odhodu. Manjše - okoli petnajstminutne zamude imajo tudi vlaki, ki vozijo na Primorskem in Gorenjskem.

Brnik | Avtor: Aerodrom Ljubljana/Spletna kamera Aerodrom Ljubljana/Spletna kamera
Zamude nastajajo tudi v letalskem prometu

Sneg je pvzročil tudi približno uro zamude pri letih iz Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. Najdaljšo zamudo je imel let v Zurich, ki so ga na koncu tudi odpovedali. Za odpoved se je sicer zaradi zamude odločil letalski prevoznik po posvetu s potniki.

"Zamude so na nek način običajne, do ene ure. Zamude pa nastajajo na več račun več faktorjev, tudi zaradi sosednjih letališč, ki imajo vremenske težave. Sicer pa je letala treba očistiti snega in ti postopki snega so najdaljši," so še dopoldne pojasnili na Aerodromu Ljubljana, kjer zaenkrat o zaprtju letališča ne razmišljajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.