Svet
20 ogledov

Zamujal, pa si je izmislil bombo na letalu

Alitalia letalo letalska družba Reuters
Italijanska policija je priprla moškega, ki je zamujal na letalo in v želji, da bi ga ujel, prijavil sum na podtaknjeno bombo.

Neverjetna iznajdljivost, ki pa se ni ravno izplačala. 46-letni italijanski poslovnež je v Torinu zamujal na svoje letalo družbe Alitalia, s katerim naj bi poletel na letališče v Rim.

Do vzleta je manjkalo le še nekaj minut, ko so varnostne službe na letališču dobile informacijo, da naj bi bila na letalu podtaknjena bomba, piše La Stampa. Zamudnik je informacijo o podtaknjeni bombi predal varnostnikom, češ da se je o tem slišal pogovarjati dva moška na letališču, ki naj bi bila očitno arabskega porekla.

Letalo so zadržali na tleh, evakuirali potnike, nato pa podrobno pregledali tako letalo kot prtljago potnikov. Našli niso ničesar. Po dveh urah in pol je letalo vzletelo, na krovu je bil tudi moški, ki je zamujal. Najbrž se mu je potihem smejalo, a le do prihoda na letališče v Rimu, kjer so ga pričakali policisti.

Odpeljali so ga na postajo in ga pridržali čez noč. Svojo “iznajdljivost” jim je na koncu priznal. Kakšen ukrep bo sledil zoper njega. La Stampa ne poroča. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.