Šport
15 ogledov

Zanesljiva zmaga pred SP

Olimpijci Rio Saša Despot
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v pripravljalni tekmi danes v Brežicah premagala Savdsko Arabijo z 31:19 (13:9).

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so zanesljivo zmagali na prvi in edini domači pripravljalni tekmi pred nastopom na januarskem svetovnem prvenstvu v Franciji, na svojo predstavo pa bodo hitro pozabili. Za kakovostni razred ali dva slabši tekmeci iz Savdske Arabije jim resda niso bili kos v nobenem elementu rokometne igre, visoko razliko v golih pa so si priigrali v zadnjih dvajsetih minutah dvoboja.

Oslabljeni Slovenci - zavoljo bolezni sta manjkala Vid Kavtičnik in Matej Gaber, igral ni niti vratar Gorazd Škof, medtem ko dolgoletni kapetan Uroš Zorman ter njegova alternativa na položaju srednjega zunanjega Dean Bombač sploh nista v kadru za bližnji sklepni turnir - bodo o svojih realnih zmožnostih zagotovo več izvedeli na bližnjih prijateljskih tekmah s Francozi, ki bosta 6. in 8. januarja prihodnje leto v Toulousu oziroma Montpellierju.

Obračun v Posavju se je zaradi izpada električne energije začelo z desetminutno zamudo, Slovenci pa so imeli v prvem polčasu kar nekaj "kratkih stikov" v svoji igri. Z izjemo uvodnega zaostanka so bili resda vseskozi v rezultatski prednosti, a igra v napadu ni bila tekoča, bilo je kar veliko tehničnih napak in zgrešenih strelov iz lepih položajev, zavoljo medle obrambe pa so se jim bojeviti Arabci s svojimi občasnimi "nerokometnimi potezami" dokaj enakovredno upirali in se jim nekajkrat približali na dva gola, po polovici tekme pa so Slovenci vodili za štiri zadetke (13:9).

Vujović se med celotno tekmo niti ni pretirano jezil, priložnost za igro je ponudil vse svojim varovancem in jih sproti opozarjal na nekatere napake. Presežek v svoji igri so ti naredili predvsem v zadnjih dvajsetih minutah, ko so arabske tekmece, ki se med 39. in 52. minuto sploh niso vpisali med strelce, povsem zasenčili in zanesljivo zmagali.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Tilen Kodrin s šestimi goli, Gašper Marguč, Marko Bezjak in Borut Mačkovšek so dosegli po štiri zadetke.

"Tekma ni bila idealna. Obramba je bila na dokaj visoki ravni, čeravno smo prejeli tudi kakšen zadetek preveč. Naša igra v napadu nam v prvem polčasu ni stekla, naredili smo veliko napak in zastreljali številne strele. Ni še vse na svojem mestu, a rezultat je dober. Trudili smo se po najboljši močeh, nekaj novincev si je nabralo tudi določene izkušnje. Savdska Arabija ni tekmec po meri, zares se bo pričelo šele v Franciji," je po dvoboju dejal Jure Dolenec.

Podobno je razmišljal tudi Bezjak: "Na naši prvi tekmi nismo pokazali pravega obraza, a borba in trud sta bila vseskozi prisotni v naši igri. V drugem polčasu nam je igra nekoliko bolje stekla, vseeno pa je bilo preveč zgrešenih strelov. Do svetovnega prvenstva moramo odpraviti določene napake in dvigniti raven naše igre."

"Dejstvo je, da nismo še pravi. Začeli smo preveč mehko, tudi tekmečeva igra ena na ena nam je povzročila kar nekaj preglavic. V drugem polčasu smo se bolje odzvali na njihovo igro, dosegli nekaj lahkih golov iz protinapadov in naredili visoko prednost," pa je povedal Kodrin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.