Šport > Nogomet
25 ogledov

"Zanima me samo naslov"

krunoslav jurčić dinamo EPA
"Zanima me samo naslov. Vem, da so se konkurenti okrepili, vendar je Maribor na takšni ravni, pod katero ne sme pasti," meni novinec na klopi Maribora Krunoslav Jurčić.

"Že dlje časa spremljam Maribor, tukaj sem pred letom celo igral. Ob klicu Zlatka Zahovića sem bil seveda zainteresiran. Delal sem tako v majhnih, kot v velikih klubih in menim, da lahko ugodim zahtevam Maribora," je na predstavitveni konferenci po dvoboju med Mariborom in Krko (2:2) povedal novi strateg vijoličastih Krunoslav Jurčić.

"Ambicije so nedvomno visoke, zato želim čim prej začeti z delom. Ogledal sem si vse letošnje tekme Maribora, tako da moštvo dobro poznam. Morda malce boljše poznam starejše igralce, vendar sem prepričan, da bom v kratkem  dobil vse potrebne informacije."

Bivši član hrvaške reprezetance in nekdanji trener zagrebškega Dinama verjame, da bo njegovo novo moštvo kmalu ujelo pravi ritem: "Po letih uspehov včasih pride do padca. Po izpadu iz Evrope, ki je bil pravi šok, so prišle še poškodbe. Ti igralci so odigrali že vrsto težkih tekem, tako da lahko vse skupaj popravijo. Z Zahovićem sva se pogovorila o morebitnih okrepitvah. Prestopni rok še traja in vse je možno."

"Zanima me samo naslov. Vem, da so se konkurenti okrepili, vendar je Maribor na takšni ravni, pod katero ne sme pasti," je druženje z novinarji odločno zaključil Jurčić.

Nova zgodba

"Na koncu se je le zgodilo tisto, kar se je moralo zgoditi. NK Maribor gre v novo zgodbo, z novim trenerjem, ki ga ni potrebno posebej predstavljati, saj smo ga lahko gledali tako z lovorikami, kot tudi v Ligi prvakov," pa je dejal Zlatko Zahović.

"Imeli smo le enega kandidata. Potrebujemo strokovnjaka, ki je marsikaj prestal v karieri. Je velik zanesenjak, človek, ki bo 24 ur pripaden svojemu delu. In naš novi trener ima prav to, kar si želimo, z vsemi ustreznimi značilnostmi. Njegova trenerska kariera se na nek način zliva z našim klubom. Želim mu vso srečo. Imel bo maksimalno podporo celotnega kluba. Verjamem, da gre Maribor v eno novo, pozitivno smer," je dodal športni direktor Maribora.

Strokovni štab kluba ostaja nespremenjen, sodelavci Jurčića bodo Saša Gajser, Mitja Pirih in Marko Borko.

Komentarjev 1
  • vladek 13:53 30.avgust 2015.

    Prosi Mamiće za par odpisanih nogometašev