Šport
34 ogledov

Zanimiv razplet sosedskih derbijev

Swift Michael  južna koreja hokej Profimedias
Južna Koreja je v Katovicah s 3:0 premagala Japonsko, Avstrija pa Italijo s 4:2.

Južna Koreja je na tem SP presenetila vse. Začela je z borbeno predstavo proti Avstriji, ko je zapravila vodstvo 2:0 in nazadnje izgubila po kazenskih strelih, potem pa premagala domačine Poljake s 4:1. Japonci, ki so bili po prvih dveh dneh še brez točke, so bili lahko upravičeno zaskrbljeni.

Tekma se je končala s korejsko zmago, prvo na medsebojnih uradnih tekmah. Korejci pa so, potem ko so sploh prvi hokejski dvoboj teh ekip leta 1982 izgubili še z 0:25, zdaj postali prva hokejska sila v Aziji. Obstanek so si tudi že zagotovili, Japonce pa po današnjem grenkem porazu čaka še zelo težak boj za to, da se izognejo zadnjemu mestu.

Pravzaprav so Korejci vse delo opravili v šestih minutah prve tretjine. Najprej je njihov hokejski zvezdnik Michael Swift izkoristil prednost dveh igralcev, potem Kisung kim še prednost enega, zmago pa je že v 11. minuti potrdil Sanghoon Shin ob izenačenih močeh.

Avstrijci upravičili vlogo favorita

Vložek v popoldanskem obračunu je bil tudi velik, poraz bi za eno od ekip že pomenil, da ne bo imela realnih možnosti za eno od prvih dveh mest na SP. Pričakovano izenačena tekma pa je bila takšna le na začetku; Avstrijci so povedli z golom Andreasa Kristlerja, v drugi tretjini pa je ta zadel še enkrat iz gneče pred vrati in že tlakoval pot k avstrijski zmagi.

To je potrdil Konstantin Komarek pred koncem drugega dela, ko je italijanski vratar slabo posredoval ob njegovem strelu, potop Italije pa je s četrtim golom dokončal Stefan Bacher. Italija pa je z dvema goloma šele ob koncu, ko so tekmeci že malo popustili, le ublažila poraz.

Ob 20. uri bosta v dvorani Spodek Arena igrali še Slovenija in Poljska.

SP divizije I, 2. krog:

Skupina A

Južna Koreja - Japonska 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Avstrija - Italija 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.