Zanimivo
915 ogledov

Dan Evrope pri vas doma

Dan Evrope pri vas doma Dan Evrope
Vabljeni na zmenek z Evropo 8. maja ob 20h na TV SLO 1.

Kako je Evropa zaznamovala glasbenike Jadranko Juras, Alenko Godec, Tomija iz Siddharte in druge? To in še več boste izvedeli na predvečer dneva Evrope, 8. maja ob 20. uri na TV Slovenija 1, ko bodo glasbeni ustvarjalci s priredbami znanih skladb iz zgodovine Evrovizije spomnili na vrednote miru in solidarnosti med evropskimi narodi.

V oddaji "Dan Evrope pri vas doma" bo o izzivih, s katerimi se soočamo Evropejci, spregovoril tudi evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Svoje misli bodo z nami delili še znani Slovenci, ki delujejo na različnih področjih. Pridružili se nam bodo Feri Lainšček, Miha Mazzini, Ana Roš in drugi.

Več informacij o dogodku, ki ga skupaj pripravljata Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Radiotelevizija Slovenije na www.ec.europa.eu/slovenia.

Informacije o Evropski uniji v vaši soseščini

Dan Evrope pa bodo obeležile tudi Informacijske točke Europe Direct, ki ljudi v lokalnem okolju brezplačno informirajo o Evropski uniji, odgovarjajo na vaša vprašanje ter svetujejo glede pravic, ki jih imate kot državljani EU.

Za vas pripravljajo paleto različnih spletnih aktivnosti, od koncerta nadebudne skupine Spotless Mind pa do delavnic, kjer lahko spoznate program Erasmus za mlade podjetnike in izveste več o sredstvih EU za nevladne organizacije.

Za najmlajše bomo poskrbeli s pripovedovanjem evropskih pravljic, prisluhnili pa boste lahko še razpravi na temo prihodnosti EU ter si ogledali animirani film o dosežkih EU. Več na www.europedirect.si.

Prav tako pa na vaša vprašanja o evropskih ukrepih proti koronavirusu odgovarjajo v Hiši EU, in sicer na info@hisaeu.si ali telefonu 01/2528843.