Zanimivo
169 ogledov

Greste na maraton? Popestrite si dan z brezplačnim obiskom sobe pobega v centru Ljubljane

#YourEUright #YourEUright
Escape room »Imaš Prav« tudi v Ljubljani!

V Galeriji Equrna, v centru Ljubljane, bo v nedeljo 27. Oktobra 2019, svoja vrata odprl Escape room, katerega cilj je ozaveščati državljane o njihovih potrošniških pravicah in njihovem uveljavljanju. V okviru kampanje "Imaš Prav" želi Evropska komisija vključiti in informirati mlade potrošnike o njihovih pravicah v EU.

Kampanja #YourEUright promovira pravice potrošnikov v Sloveniji, pa tudi v drugih državah članicah EU. Kampanja, ki jo je sprožil Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje in potrošnike (GD JUST), se kampanja odvija istočasno v 10 državah EU in je namenjena predvsem mladim, starim od 18 do 35 let, ker kažejo veliko zanimanje za tehnologijo in so aktivni uporabniki družbenih omrežij.

V nedeljo bodo obiskovalci poskušali rešiti zabavne igre, povezane z vprašanji potrošnikov in njihovih pravic, in "odklenili pravice", s katerimi se bodo odprla vrata sobe za pobeg v manj kot 10 minutah. Lahko pobegnete?

Obiskovalci "Sobe pobega Imaš prav" bodo lahko strokovnjaku Zveze potrošnikov Slovenije med 10:00 in 18:00 zastavljali tudi vprašanja s področja potrošniških pravic v EU, na katere se osredotoča kampanja Imaš prav in se obenem seznanili s spletno stranjo kampanje, na kateri so razložene potrošniške pravice, ki jih imamo potrošniki v EU.

Ne zamudite možnosti in se udeležite zabavne izkušnje Escape rooma v galeriji Equrna, na Gregorčičevi ulici 3, v Ljubljani.

Obisk je za vse udeležence brezplačnen, predviden čas sodelovanja v igri je okoli deset minut.

Dodatne informacije o dogodku so na voljo tukaj.