Zdravje > Aktualno
50 ogledov

Zanosila je s spermo mrtvega moža

Prvi "otrok iz epruvete", danes 32-letna Louise Brown, je pred sedmimi leti povi Žurnal24 main
Po tem, ko je njen mož izgubil življenje v tragični nesreči, si je ženska na sodišču izborila pravico, da povije njegovega otroka.

Avstralski zdravniki so pri oploditvi uspeli uporabiti spermo moškega, ki je bil že dva dni mrtev. Z njegovo spermo so oplodili žensko, otrok pa se je rodil “zdrav in srečen,” so povedali. Pred tem so sicer zdravniki že uporabili spermo mrtvega človeka, a le 30 ur po smrti.

Gre za ljubezensko zgodbo 

“Ženska je zanosila v prvem poskusu. Mnogi si bodo ob tem najbrž mislili, da je šlo za medicino Frankensteina, saj smo uporabili spermo mrtvega človeka,” pravi zdravnik iz avstralske medicinske šole Steve Robson. “V resnici pa je šlo za ljubezensko zgodbo. Za nas je bilo neverjetno, da smo lahko pomagali ženski s toliko ljubezni in poguma,” dodaja. Imena ženske niso mogli izdati, se je pa za poseg morala boriti na tamkajšnjem vrhovnem sodišču. Moža je namreč izgubila nenadoma v tragični nesreči z motorjem. Tako se je dva dni trudila po sodiščih, postopek pa so izpeljali v Canaberri, saj bi bil na jugu Avstralije nezakonit. Le na območju Canaberre je dovoljeno uporabiti spermo moškega, brez da bi imeli njegovo predhodno pisno soglasje. V tem primeru je ženska uspela dokazati, da sta si z možem želela otroka in da sta ga načrtovala.  

Zdravstvene posvetovalnice na med.over.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.