Magazin
100 ogledov

Zapečen krompir z bučkami

Zapečen krompir s slanino in sirom Žurnal24 main
Danes naj bo za prilogo zapečen krompir z bučkami in zelišči.

Sestavine:

  • 60 dag krompirja
  • 60 dag bučk
  • olivno olje
  • 4 stroki sesekljanega česna
  • sol in poper
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 1 jajce
  • sesekljan peteršilj
  • 10 dag naribanega sira
  • 1 žlica masla

Priprava:

  • Krompir skuhajte, olupite in narežite na kose. Bučke narežite na kolobarje in na hitro popecite na olivnem olju.
  • Pekač namažite z maslom in vanj izmenično polagajte krompir in bučke. Sproti potresite s sesekljanim česnom, soljo in poprom.
  • Vrhnjo plast prelijte z mešanico razžvrkljanega jajca, smetane, soli, popra in nasekljanega peteršilja. Po vrhu posujte nariban sir in po želji pokapajte z maslom. Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, okoli 20 minut.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.