Svet
3 ogledov

Zapeljal v turiste in ubil pet ljudi

Peking trčenje Reuters
Na Trgu nebeškega miru v Pekingu je danes terensko vozilo zapeljalo v skupino ljudi, pri čemer je avto zagorel. Umrlo je pet ljudi, med njimi tudi tuja turistka

Terensko vozilo je trčilo v kamniti most pred vhodom v Prepovedano mesto. Pri tem so umrli voznik in potnika v avtomobilu ter filipinska turistka in kitajski turist. Ranjenih je bilo najmanj 38 ljudi, med njimi trije filipinski državljani - dve ženski in en moški navaja portal Qianlong.net.

Oblasti so po dogodku izpraznile osrednji pekinški trg. Na svetovnem spletu so se takoj pojavile fotografije gorečega vozila nedaleč stran od portreta nekdanjega kitajskega voditelja Mao Zedonga, ki gleda na Tiananmen z obzidja nekdanje cesarske palače.

Kot poroča AFP, je bilo več fotografij po nekaj minutah izbrisanih. Oblasti so ulice, ki vodijo do trga, zaprle, policija pa je okoli prizorišča trčenja postavila zastore, s katerimi je radovednežem in novinarjem preprečila fotografiranje.

Pekinške prometne oblasti so sporočile, da so na zahtevo policije zaprli postajo podzemne železnice blizu trga.

Tiananmen, prizorišče prodemokratičnih protestov leta 1989, je simbolično središče kitajske države in na njem običajno veljajo strogi varnostni ukrepi, za katere skrbijo pripadniki varnostnih sil v uniformah in civilnih oblačilih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.