Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Zapisala zgodbo lačne manekenke

Crystal Renn Profimedias
Rekli so ji, da mora shujšati, če želi postati uspešna manekenka. Danes, ko je pridobila nazaj kilograme, svari pred izkrivljenimi pogledi na pojem lepote.

Crystal Renn se je pri 14 letih podala v manekenske vode. Že takoj so ji povedali, da bo morala izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, če bo želela postati uspešna manekenka. Od tu do anoreksije pa je bil le še korak. 

V svoji karieri je delala za slovita modna imena kot so Chanel, Jean Paul Gaultier in Agent Provocateur. Kljub temu, da je njena kariera cvetela, pa je globoko v seb trpela, ker je pred drugimi skrivala boj z anoreksijo. 

Manekenstvu se ni odrekla

Po letih življenja z anoreksijo, se je odločila spremeniti svoje življenje. Pridobila je 30 kilogramov in si na novo zastavila kariero. V ZDA je postala manekenka za močnejše postave. Svoj boj s tehtnico je prelila na papir in stara 23 let spisala knjigo, v kateri je zapisala svoje izkušnje.

Danes pri 28-ih je razkrila, zakaj se je tako mlada odločila spisati svoje spomine. "V meni je gorela potreba po uspehu v tako mladih letih, da bi nekaj naredila iz sebe in izkusila svet. Želela sem, da se ljudje vprašajo o predstavah, ki jih imajo o tem, kaj je lepo, in o tem, kako nevarno daleč so nekateri pripravljeni iti, da jih dosežejo." Crystal je priznala, da je včasih imela izkrivljen pogled na to, a se je naučila imeti rada. Samo tako je lahko pomagala spremeniti svoj pogled na lepoto in pomagati tudi drugim. 

Ženskam polaga na srce, naj se opogumijo in same odpravijo na potovanja, v kino ali na večerjo. Prepričana je, da bodo tako hitreje postale bolj samozavestne in samozadostne. "Kot manekenka sem se morala s tem redno spopadati, kar je imelo velik vpliv na moje življenje," je povedala. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.