Šport
47 ogledov

Zaplet, še enkrat se bo igral podaljšek

David Sefič Drago Cvetanovič
V končnici mednarodne hokejske lige INL se je zapletlo v slovenskem četrtfinalnem dvoboju med Sijem Acronijem Jesenicami in Playboy Slavijo.

Vodstvo tekmovanja je danes ugodilo pritožbi zaloškega kluba in odločilo, da morata ekipi še enkrat pravilno odigrati podaljšek tretje tekme, ki so jo sicer dobili Jeseničani.

Za zaplet so krivi sodniki: po petkovi tekmi, ki se je v rednem delu končala z izidom 3:3, so napačno igrali "kratek" petminutni podaljšek po pravilih rednega dela tekmovanja s po štirimi igralci v polju, po pravilih končnice tekmovanja pa bi morali igrati "dolgi" 20-minutni podaljšek s po petimi v polju. Jeseničani so nato dosegli zmagoviti zadetek v 63. minuti.

Jeseniška ekipa je dobila tudi četrto tekmo v nedeljo v Zalogu z 2:1 in se teoretično že uvrstila v polfinale. A zdaj bodo morali sporni podaljšek odigrati še enkrat, ni pa znano, kdaj. Iz jeseniškega kluba so sporočili tudi, da ne vedo, kdo bo pokril stroške novega gostovanja zaloški ekipi in novega najema dvorane jeseniški. Poleg tega je nedorečeno tudi, kaj se bo zgodilo, če bo zmagala Slavija in bo potrebno odigrati še peto tekmo.

Iz jeseniškega kluba pa so sporočili še, da je vodstvo tekmovanja obenem z ugodeno pritožbo sicer posredovalo tudi že polfinalna para (Lustenau - Zell am See in Sij Acroni Jesenice - Feldkirch), prve tekme naj bi bile po urniku 21. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.