Slovenija > Jaz poročam
38 ogledov

"Pošiljali so me v ..."

Posredovanje redarjev Bralka
Zaplet, ker redarjem ni želel pokazati osebne izkaznice.


"Na Topniški ulici v Ljubljani očitno poteka neka policijska akcija, saj je okrog belega kombija zbranih več policistov in radarjev,"
je sporočil bralec, ki ga je zanimalo, kaj se dogaja. S PU Ljubljana so sporočili, da je policija nudila asistenco mestnemu redarstvu v postopku.

Voznika kombija je razburil odnos mestnega redarstva v postopku. "Šel sem do stranke in medtem pustil kombi na pločniku z vključenimi smerokazi. Ko sem prišel nazaj, me je redar že popisal," je pojasnil voznik kombija, ki mestnim redarjem ni želel pokazati osebne izkaznice.

"Povedal sem jim, da bom osebne dokumente izročil le policiji," je dejal, ogorčen nad nadaljnjim postopkom. Redarji so bili po njegovih besedah do njega verbalno in fizično nasilni. "Vlekli so me iz kombija in me pošiljali v ...," je dejal. "Obnašali so se, kot da sem največji kriminalec."

Postopek še poteka

Na ljubljanski mestni občini (MOL), v okviru katere deluje mestno redarstvo, pojasnjujejo, da sta redarja izvajala nadzor s področja varnosti cestnega prometa. "Postopek z enim od voznikov je privedel do izreka ukrepa zadržanja do prihoda policije," so pojasnili in dodali, da dogodek obravnava tudi policija, a ker postopek ni končan, več ne morejo povedati.

Komentarjev 49
  • Mrcina 14:34 14.junij 2013.

    Kdo je pa govoril o solznih učkah in kakem kazanju dekolteja ? To je na tvojem zeljniku zraslo. Govorilo se je da se da zmenit vse na lep način, ne pa z drenjem na uniformirance !

  • JaneDoe 21:07 11.junij 2013.

    Aja, to je point, da moraš pregovarjati redarje in policiste? Zarad takih, ki z malo solznimi učki utripajo in mencajo, potem vsi mislijo, da smo vse ženske kokoši ... Ene znamop pa celo vozit po omejitvah in pravilno parkirat, ...prikaži več pa ne rabimo kazat dekolteja policistom ali redarjem ;)

  • westal 07:34 11.junij 2013.

    Redar nikoli ne bo nič nosil niti slučajno, če si ni bil sposoben najti poštene zaposlitve spada med parazite, ki živijo na naš račun. Zaradi parazitov pa naše gospodarstvo ni konkurenčno in krog je zaključen.